Profil

Lars Nørgaard Pedersen[PROFILE IN ENGLISH]

Lars Nørgaard Pedersen, journalist, redaktionschef og chef for Berlingskes gravegruppe.

Har dækket flere markante sager de senere år, bl.a. jægerbogssagen, skattesagskommissionen, Eritreasagen, regeringens landbrugspakke og sagen om kvotekonger. Har bidraget til større onlinesatsninger, f.eks. metadataprojektet #Sporet og det interaktive narkounivers Underverden.

Har været Jyllands-Postens krigsreporter, rapporteret fra den yderste kampzone i Afghanistan og siddet i Jyllands-Postens gravegruppe. BA i Nordisk Sprog og Litteratur fra Aarhus Universitet og instruktor/underviser i tekstanalyse ved universitetet. Journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og San Francisco State University. Underviser i undersøgende journalistik ved Mediernes Efteruddannelse. Forfatter til bogen »For alt hvad du kært« om tro og kristne værdier.

Modtager af Kravlingprisen som journaliststuderende for at afsløre overgreb og straffemetoder på en institution for unge handicappede. Modtager af Cavlingprisen 2010, modtager af The NODA Award 2014 (Nordic data journalism), modtager af den internationale The Data Journalism Award 2015, nomineret til Cavlingprisen 2015, modtager af Cavlingprisen 2016, nomineret til FUJ-prisen 2016. I 2017 overrakte Den Danske Publicistklub Den lille Publicistpris til Berlingskes gravegruppe for ekstraordinær undersøgende journalistik.

Vil gerne have konkrete tip og spor. Du kan skrive krypteret via programmet GPG, min Public Key. Eller via:

Seneste artikler af Lars Nørgaard Pedersen: