Profil

Lars Nørgaard Pedersen

[PROFILE IN ENGLISH]

Lars Nørgaard Pedersen, journalist og chef for Berlingskes gravegruppe.

BA i Nordisk Sprog og Litteratur fra Aarhus Universitet og journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og San Francisco State University. Har dækket flere markante sager de senere år, bl.a. jægerbogssagen, skattesagskommissionen, Eritreasagen, regeringens landbrugspakke og sagen om kvotekonger. Har været Jyllands-Postens krigsreporter og rapporteret fra den yderste kampzone i Afghanistan. Bidrog fra Jyllands-Postens gravegruppe bl.a. til dækningen af, hvem der betaler folketingspolitikeres valgkamp, og en kritisk artikelserie om manglende åbenhed om Politiets Efterretningstjeneste.

Modtager af Kravlingprisen som studerende for at afsløre overgreb og straffemetoder på en institution for unge handicappede. Modtager af Cavlingprisen 2010 for en undersøgende featureserie om danske krigsveteraner. Modtager af The NODA Award 2014 og The Data Journalism Award 2015 for metadataprojektet #Sporet. Nomineret til Cavlingprisen 2015 for Eritreasagen. Nomineret til FUJ-prisen 2016 for sagen om landbrugspakken. Modtager af Cavlingprisen 2016 for sagen om landbrugspakken. Modtager af Den lille Publicistpris 2017 fra Den Danske Publicistklub for sammen med Berlingskes gravegruppe at have bedrevet ekstraordinær undersøgende journalistik.

Sidder i Berlingskes redaktionsledelse og redaktionschefgruppe. Underviser og gæsteforelæser ved Aarhus Universitet, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og Mediernes Efteruddannelse. Forfatter til bogen »For alt hvad du kært« om tro og kristne værdier.

Vil meget gerne have konkrete tip og spor. Du kan skrive krypteret via programmet GPG, min Public Key. Eller via:

Seneste artikler af Lars Nørgaard Pedersen: