Profil

Lars Nørgaard Pedersen

[PROFILE IN ENGLISH]

Lars Nørgaard Pedersen er journalist og chef for Berlingskes gravegruppe.

Har drevet nogle af de senere års mest omtalte sager frem, f.eks. jægerbogssagen, skattesagskommissionen, Eritreasagen, regeringens landbrugspakke og sagen om kvotekonger. Dækningen af sagerne bygger på tillid og fortrolighed over for centrale kilder.

Har været Jyllands-Postens krigsreporter og rapporteret fra den yderste kampzone i Afghanistan. Fra Jyllands-Postens gravegruppe var han med til at afdække pengestrømmene bag folketingspolitikeres valgkampe og udstille manglende kontrol med Politiets Efterretningstjeneste (PET).

Modtager af Kravlingprisen som journaliststuderende for at afsløre systematiserede straffemetoder på en institution for unge handicappede. Modtager af Cavlingprisen 2010. Modtager af The NODA Award 2014. Modtager af The Data Journalism Award 2015. Nomineret til Cavlingprisen 2015. Nomineret til FUJ-prisen 2016. Modtager af Cavlingprisen 2016. Modtager af Den lille Publicistpris 2017.

BA i Nordisk Sprog og Litteratur fra Aarhus Universitet og efterfølgende ansat som instruktor i tekstanalyse og litteraturanalyse. Journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og San Francisco State University.

Fra august 2015 chef for Berlingskes gravegruppe, fra december 2015 en del af Berlingskes redaktionsledelse. Har været underviser og gæsteforelæser ved Aarhus Universitet, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og Mediernes Efteruddannelse. Forfatter til bogen »For alt hvad du kært« om tro og kristne værdier.

Læs mere om Berlingskes gravegruppe her.

Vil meget gerne have konkrete tip og spor. Du kan skrive krypteret via programmet GPG, min Public Key.

Seneste artikler af Lars Nørgaard Pedersen: