Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Quiz: Kan du klare videnstesten fra Journalisthøjskolen ?

Hvor er digteren Yahya Hassan vokset op? Hvilken stilart var maleren Pablo Picasso med til at grundlægge? Og hvilken kommissærpost har Margrethe Vestager? Test, om du kunne blive journalist ved at tage videnstesten her.

En videnstest med 50 spørgsmål er hvert år på programmet, når håbefulde journalistspirer tager til optagelsesprøven ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus.

Det gjorde sig således også gældende, da 985 ansøgere lørdag var til årets optagelsesprøve for at kæmpe om en af skolens 252 årlige studiepladser.

Videnstesten er en af flere delprøver, som samlet afgør, om man er kvalificeret til at komme ind på skolen. Hvor mange rigtige svar, der er nok i videnstesten, bestemmes af det generelle niveau blandt deltagerne.

Men jo flere rigtige svar, jo tættere er man på at komme gennem nåleøjet.

Deltagerne har 30 minutter til at svare på de 50 spørgsmål.

Ifølge Journalisthøjskolen har ingen nogensinde svaret rigtigt på alle spørgsmål ved optagelsesprøven.

Kan du?

Prøven består af 50 multiple choice-spørgsmål. Til nogle af spørgsmålene er flere af svarene korrekte. Her skal du blot krydse af ved et af dem, du mener er rigtige.

Quiz med her forneden. Du kan også tage nogle af de tidligere års videnstest i boksen til venstre.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.