Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Wilbeks Venstre er størst, men går tilbage i Viborg

Venstre mister to mandater i Viborg, hvor Ulrik Wilbek skal kæmpe om borgmesterposten med De Konservative.

Ulrik Wilbek på rådhuset i Viborg under Regions- og Kommunalvalget 2017, tirsdag den 21. november 2017 Foto: Morten Dueholm
Ulrik Wilbek på rådhuset i Viborg under Regions- og Kommunalvalget 2017, tirsdag den 21. november 2017 Foto: Morten Dueholm

Valgresultatet i Viborg viser tilbagegang til Venstre, som den tidligere håndboldlandstræner Ulrik Wilbek er spidskandidat for.

Partiet går tilbage med to mandater og har nu ti mandater efter at have fået 32,3 procent af stemmerne. I procentpoint får Venstre en tilbagegang på 0,1 sammenlignet med 2013-valget.

Samtidig går De Konservative, som Wilbek skal kæmpe med om borgmesterposten, frem.

Konservative får 18,6 procent af stemmerne og går et mandat frem til syv mandater i alt.

Alligevel er målet klart for den tidligere så succesfulde håndboldtræner.

»Vi er stadigvæk klart det største parti, og derfor vil vi selvfølgelig gå efter borgmesterposten,« siger han til TV2 og DR.

Det er ikke første gang, Wilbek rækker ud efter borgmesterposten i Viborg.

I 2005 forlod han dog kommunalpolitikken i Viborg, selv om han havde gode chancer for at blive sit partis borgmesterkandidat. Det skete, da han blev tilbudt jobbet som herrelandstræner.

Et drømmejob, han ikke kunne sige nej til, sagde Wilbek dengang. Tidligere havde han fejret store triumfer med kvindelandsholdet.

Wilbek sad i byrådet i Viborg i perioden 1997-2001, hvor han var socialudvalgsformand. Han duellerer med De Konservatives spidskandidat, nuværende borgmester Torsten Nielsen, om borgmesterposten.

Viborg skiftede borgmester i september 2014, da Torsten Nielsen overtog posten, fordi Søren Pape Poulsen (K) blev udpeget som formand for De Konservative. Sidenhen er Pape blevet justitsminister i VLAK-regeringen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.