Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Wammen vil have flere danskere ansat i EU

Europaminister Nicolai Wammen lancerer et nyt initiativ, der skal fremme ansættelse af danskere i EUs institutioner.

Torsdag præsenterer europaminister Nicolai Wammen (S) et nyt initiativ, der skal bidrage til at vende den nuværende udvikling, hvor antallet af danskere i EUs institutioner er markant faldende.

»Vi danskere er gode til at øve indflydelse på de beslutninger, der træffes i EU. Vi varetager vores interesser på alle niveauer. En af de vigtige måder at få indflydelse på er at have danskere centralt placeret i EUs institutioner. Det er afgørende at have centralt placerede embedsmænd, som kender Danmark og har forståelse for vores sager,« siger Nicolai Wammen.

Danmark er i dag repræsenteret i EUs institutioner med 1,6 procent, hvilket afspejler befolkningens størrelse, vores stemmevægt i Ministerrådet og antallet af danske medlemmer af Europa-Parlamentet.

Men da billedet gradvist rykkes som følge af forestående pensioneringer samtidig med, at stadig færre danskere søger mod EU-institutionerne, er der inden for en kortere årrække en betydelig risiko for dansk underrepræsentation i EU og dermed svækkede muligheder for indsigt og indflydelse, forklarer europaministeren.

»Med tanke på hvor meget EU fylder i Danmark, er det en udvikling, jeg tager meget alvorligt,« siger han.

Nicolai Wammen nedsætter derfor en taskforce under ledelse af tidligere danske landbrugskommissær Mariann Fischer Boel, der skal forsøge at vende udviklingen. Taskforcen vil desuden have studenterrepræsentanter, danskere der er ansat i EU-institutionerne samt repræsentanter fra blandt andet DJØF, DI og andre ministerier. Resultatet af arbejdet skal præsenteres inden udgangen af 2013.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.