Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Wammen: Tilliden til Carl Holst svækkes dag for dag

Der er sået så stor tvivl om forsvarsminister Carl Holsts forklaringer om sin spindoktor, at Holst hurtigst muligt bør lægge alle kort på bordet, lyder det fra Socialdemokraterne.

Læg alle kort på bordet, hellere i dag end i morgen.

Sådan lyder opfordringen fra Socialdemokraterne til forsvarsminister Carl Holst (V), der mener, at Holst skylder befolkningen en forklaring på de modstridende meldinger om ministerens spindoktor.

»Sagen bliver mere og mere alvorlig for hver dag, der går, og vores tillid bliver mere og mere tyndslidt,« siger politisk ordfører Nicolai Wammen (S).

Senest er det kommet frem, at Carl Holst i et brev til regeringens ansættelsesudvalg har beskrevet sin nuværende spindoktor, Christian Ingemann Nielsen, som sin personlige assistent, da Holst var formand for Region Syddanmark. Carl Holst har ellers tidligere afvist over for TV 2, at Ingemann, der var ansat som embedsmand, var hans personlige assistent.

Flere medier har de seneste dage beskrevet, at Ingemann i valgkampen bistod med at promovere Carl Holst som folketingskandidat.

»Det er uholdbart for en minister, at der er så stor usikkerhed om troværdigheden af det, der bliver sagt. Det er også grunden til, at Socialdemokraterne stærkt opfordrer Carl Holst til at lægge alle kort på bordet og komme med en forklaring, der hænger sammen. Indtil videre stritter det i alle retninger. Han har sagt ét til statsministeren, noget andet til befolkningen,« siger Nicolai Wammen.

Socialdemokraterne har kaldt Holst i samråd for at finde ud af, hvad der er op og ned i sagen.

Nicolai Wammen vil dog ikke spekulere i, hvad det bør få af konsekvenser for Carl Holst, hvis det viser sig, at han har talt usandt.

»Vi må vurdere, når Carl Holst har udtalt sig, hvad det kommer til at betyde. Under alle omstændigheder er det i alles interesse, også Carl Holsts, at han lægger alle kort på bordet og indrømmer det, hvis han har talt usandt i sine hidtidige forklaringer,« siger Socialdemokraternes politiske ordfører.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.