Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Wammen og Stoltenberg diskuterede Rusland

Forsvarsminister Nicolai Wammen og Nato generalsekretær Jens Stoltenberg lægger en krans ved Monumentet over Danmarks internationale indsats efter 1948
Forsvarsminister Nicolai Wammen og Nato generalsekretær Jens Stoltenberg lægger en krans ved Monumentet over Danmarks internationale indsats efter 1948

Mandag er NATOs generalsekretær, norske Jens Stoltenberg, på besøg i Danmark. Han begyndte dagen sammen med forsvarsminister Nicolai Wammen (S), hvor Rusland var øverst på dagsordenen.

Og den danske forsvarsminister er fuld af ros til den forholdsvis nye generalsekretær, der tog over efter Anders Fogh Rasmussen i efteråret sidste år.

»Vi havde et rigtig godt og konstruktivt møde, hvor forholdet til Rusland naturligvis var øverst på dagsordenen. Den komplekse sikkerhedspolitiske situation tester NATO-alliancen, men NATO-landenes modsvar har været klart: endnu mere sammenhold bakket op af konkrete handlinger. Jeg har på mødet rost Jens Stoltenberg for, at han er meget opmærksom på dette,« siger forsvarsminister Nicolai Wammen i en skriftlig kommentar.

Og der er ingen tvivl om, at Danmark tager ansvar og gør en forskel for forsvarsalliancen, siger han.

»Selvom Danmark er et lille land, har vi vist, at vi kan gøre en stor forskel. Og der er ingen i tvivl om, at Danmark løfter sin del af byrden. Lige nu bidrager vi aktivt til NATOs genforsikringstiltag i forhold til vores østeuropæiske allierede samtidig med at vi fortsat spiller en markant rolle i NATOs indsats i Afghanistan,« lyder det fra den danske forsvarsminister.

Jens Stoltenberg mødes også med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S). De to holder et fælles pressemøde mandag eftermiddag.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.