Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Wammen lover ugentlig opdatering om kampfly: Så mange bomber smider de

Forsvarsminister Nicolai Wammen er i det forgangne år blevet kritiseret for ikke at informere ofte nok om de danske F-16-flys missioner i Irak. Det bliver der lavet om på i 2015, lyder svaret.

I oktober lettede de danske F16-jagere fra Skrydstrup med kurs mod Irak.
I oktober lettede de danske F16-jagere fra Skrydstrup med kurs mod Irak.

Der vil i 2015 komme større gennemsigtighed for, hvad de danske kampfly laver i kampen mod Islamisk Stat (IS) I Irak. Forsvarsminister Nicolai Wammen (S) lover over for Politiken ugentlige opdateringer om F-16-flyenes bombetogter.

»Jeg har aftalt med forsvarschefen, at vi i 2015 vil gå over til at lave en ugentlig opdatering af, hvor mange missioner de danske fly har fløjet, og hvor mange bomber, der er blevet kastet, for på den måde at give så godt et indblik som muligt til offentligheden samtidig med, at vi varetager piloternes sikkerhed og kan udføre missionerne på god vis,« siger ministeren til Politiken.

Hans reaktion kommer efter kritik af forsvarets manglende åbenhed om bombetogterne. Forsvarschefen, general Peter Bartman, forklarede tidligere lørdag til Politiken de manglende opdateringer med, at det har været jul og nytår.

Men den forklaring er nærmere en dårlig undskyldning, lyder det fra Enhedslisten og SF, der kræver større åbenhed, så både almindelige danskere og beslutningstagerne på Christiansborg kan blive underrettet om missionen i Irak.

Nicolai Wammen forklarer over for Politiken, at man ikke ønsker at bringe oplysninger, der gør det nemt for Islamisk Stat at regne ud hvilke aktioner, danske piloter har deltaget i.

USA forsøgte at undsætte nødstedt pilot

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.