Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Voldtægt mod fulde skal straffes hårdere

Regeringen vil sætte hårdere ind mod mænd, der voldtager stærkt berusede eller bevidstløse kvinder.

Justitsminister Morten Bødskov (S) vil have slettet den del af straffeloven, der siger, at voldtægt af en person i hjælpeløs tilstand skal straffes mildere.

Det skal straffes lige så hårdt som »almindelige« voldtægter, lyder meldingen.

- Vi mener, at voldtægt er voldtægt – og det er jo virkelig alvorligt. Når det handler om straframmen, skal der ikke være forskel på, om den pågældende, der bliver voldtaget, er sagesløs, fordi vedkommende er stærkt beruset eller bevidstløs eller er faldet i søvn. Der skal ikke være forskel, siger Morten Bødskov til Politiken.

Og det tyder på, at der er politisk flertal for at ændre på straffeloven. Både Dansk Folkeparti, de Radikale, Liberal Alliance, Enhedslisten og Venstre vil stemme ja til forslaget, der kommer i forbindelse med et længere udspil fra regeringen i den kommende uge.

- Vi er enige med regeringen. Vi ser gerne strengere straffe for alvorlig personfarlig kriminalitet. Jeg har svært ved at se, hvorfor man skal have rabat, hvis man voldtager en sagesløs. Det giver ikke mening i Nordjylland, hvor jeg kommer fra, siger Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen (V), til Politiken.

Som reglerne er i dag, kan en voldtægtsmand højst straffes med fire års fængsel, hvis han ikke selv er ansvarlig for sit offers hjælpeløse tilstand, men benytter sig af, at offeret ikke kan modsætte sig.

- Strafferammen bliver forhøjet med fængsel indtil 8 år og med en skærpet strafferamme med fængsel indtil 12 år, siger Morten Bødskov.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.