Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Voldtægt af forsvarsløse er stadig ikke voldtægt

Straffelovrådet svigter »forsvarsløse ofre« i dets forslag til ændringer i voldtægtslovgivningen, lyder kritikken fra Amnesty International.

Der er rigtig meget godt i Straffelovrådets forslag til, hvordan man kan stramme op på voldtægtslovgivningen, men på ét punkt svigter rådet, mener Amnesty International.

Menneskerettighedsorganisationen har anbefalet et opgør med den nuværende lovgivning, når det gælder voldtægt af forsvarsløse ofre, men det opgør har Straffelovrådet ikke taget. Det opgør kan politikerne tage, lyder meldingen fra rådet.

- Problemet med den nuværende lovgivning er, at et offer, der ikke kan forsvare sig selv, i princippet ikke kan voldtages, siger policy- og kampagnekoordinator i Amnesty International, Stinne Bech Lyager.

- Hvis en kvinde er lam, syg, bevidstløs eller af den ene eller anden årsag ikke er i stand til modsætte sig en voldtægt, så bliver det ikke betegnet som en voldtægt i den nuværende lovgivning. Så bliver det betegnet som et seksuelt overgreb, hvor straframmen er den halve, fortsætter hun.

Hun opfordrer nu politikerne til at tage det sidste skridt.

- Uanset hvad det er for en kvinde, der bliver udsat for voldtægt, så skal hun have den samme beskyttelse af lovgivningen, siger Stinne Bech Lyager.

Amnesty International roser Straffelovrådet for at have fulgt flere af de anbefalinger omkring en fornyelse af voldtægtslovgivningen, som Amnesty kom med i 2009. Heriblandt at en mand ikke længere skal kunne slippe ustraffet eller med nedsat straf fra at voldtage sin kone.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.