Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vognmænd: Ny grænsekontrol bør ikke give forsinkelser

Dansk Transport og Logistik tror ikke, der er ulemper forbundet med den midlertidige grænsekontrol.

København: Mange vognmænd har frygtet, at regeringen ville indføre obligatorisk paskontrol ved den dansk-tyske grænse, fordi det ville medføre forsinkelser på turen til eller fra Tyskland.

Men den midlertidige grænsekontrol, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) præsenterede på et pressemøde mandag ved middagstid, beroliger brancheforeningen Dansk Transport og Logistik.

Administrerende direktør Erik Østergaard tror i hvert fald ikke, at den skitserede model vil forsinke chaufførerne væsentligt.

- Set med vores briller får det her ikke nogen konsekvenser, men det forudsætter selvfølgelig, at der er tilstrækkelig bemanding til at udføre kontrollen.

- I forhold til at holde i kø på Køge Bugt-motorvejen eller blive forsinket af et trafikuheld, så forekommer den midlertidige kontrol at være mindre tidskrævende end mange af de andre udfordringer, man som vognmand kan komme ud for i trafikken, siger Erik Østergaard til Ritzau.

Han forventer, at det er de færreste af hans medlemsvirksomheder, der bliver direkte berørt at kontrollen.

- I og med, at vores medlemmer ikke transporterer passagerer, vil de formentlig ikke mærke ret meget til det.

- Og i forhold til den tid, som man eksempelvis bruger på at køre fra Danmark til Italien, vil det her formentlig være en dråbe i havet, siger han.

Dansk Transport og Logistik har over 2000 medlemmer, der tilsammen råder over knap 10.000 vare- og lastbiler.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.