Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Virksomheder advarer mod digital fodslæberi fra Christiansborg

I en række anbefalinger lægger et digitalt vækstpanel op til at transformere det danske samfund digitalt.

Danmark er allerede bagud i digitaliseringen, for der mangler mere end 3000 med de rette digitale kompetencer. Det siger koncerndirektør i TDC Group, Jens Aaløse. Han roser dog det digitale vækstpanel for at sætte fokus på digitale kompetencer.
Danmark er allerede bagud i digitaliseringen, for der mangler mere end 3000 med de rette digitale kompetencer. Det siger koncerndirektør i TDC Group, Jens Aaløse. Han roser dog det digitale vækstpanel for at sætte fokus på digitale kompetencer.

Danmark er allerede bagud i digitaliseringen, for der mangler mere end 3000 med de rette digitale kompetencer.

Det siger koncerndirektør i TDC Group, Jens Aaløse. Han roser dog det digitale vækstpanel for at sætte fokus på digitale kompetencer.

»Det kræver politisk handling nu. Rent faktisk skulle det være sket for mange år siden, da vi allerede i dag mangler mere end 3000 med de rette digitale kompetencer i Danmark.«

Et panel for digital vækst præsenterede tirsdag formiddag 33 anbefalinger til regeringen, hvis Danmark fortsat skal være i førersædet.

Anbefalingerne lægger op til en transformation af det digitale samfund, som det ser ud i dag.

I erhvervslivet bliver anbefalingerne overordnet set taget godt imod.

Der påpeges dog, at partierne på Christiansborg også forstår, at det er vigtigt at handle hurtigt, hvis Danmark skal nå at følge med.

Anbefalingerne peger på, at lovgivningen skal rustes bedre til udfordringerne inden for digitalisering.

Danmark skal være et attraktivt land for internationale digitale talenter. De skal målrettet trækkes hertil ifølge anbefalingerne.

Det er Thomas Damkjær Petersen, formand for ingeniørforeningen, enig i.

»Det er både i erhvervslivet og undervisningssektoren, at den nye teknologi kommer med rivende hast. Og vi er nødt til at forholde os til det. Ellers bliver vi overhalet af dygtige folk i udlandet,« siger han.

Små og mellemstore virksomheder skal lettere kunne rekruttere højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft.

Det vil medføre en styrket digital forskning. Små og mellemstore virksomheder skal desuden have bedre adgang til testfaciliteter.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.