Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vindindustrien raser over klimaministers spareidé

Klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt (V) får hårde ord med på vejen fra Vindmølleindustrien.

Energi- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) opfører sig helt uhørt, når han overfor Berlingske siger, at man måske bør droppe de kystnære havvindmøller og dermed løbe fra løfterne i energiaftalen.

Det mener Jan Hylleberg, administrerende direktør for Vindmølleindustrien.

- Det er fuldstændig uacceptabelt. Han gør det vel, fordi han ønsker at bruge en forskydning i finansieringen.

- Men det må efterhånden stå klart, at han sådan set ønsker at sprænge energiaftalen, og det kan vi som industri ikke acceptere, siger Jan Hylleberg.

Et svar fra Klima- og Energiministeriet til Folketinget viser, at støtten til de kystnære møller - betalt af virksomhederne og borgerne over elregningen med den såkaldte PSO-afgift - kan stige dramatisk, i forhold til hvad man kunne have forventet.

Dermed bliver den grønne omstilling for dyr, mener Lars Christian Lilleholt.

Men den køber Jan Hylleberg ikke.

- Ministeren har haft rig lejlighed til at opsige energiaftalen, hvis det virkelig er det, han vil.

- I stedet fortsætter han det efterhånden farceagtige forløb ved atter at så tvivl om, hvorvidt industrien kan investere i tillid til de løfter, der blev givet i energiaftalen fra 2012, siger han.

De Radikales klimaordfører, Andreas Steenberg, stemmer i.

- Det er meget frustrerende, at vi har en bred aftale, som ministeren gang på gang forsøger at undsige. Vi føler ikke, at vi kan stole på Venstre, selv om vi i fire år har haft en aftale.

Lars Christian Lilleholt slår dog overfor Berlingske fast, at regeringen endnu ikke har taget nogen endelig beslutning eller er klar med et færdigt udspil.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.