Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vilhelmsen: Virksomheder må gerne tænke på profit

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen må endnu engang stå på mål for sine udtalelser til Kjerteminde Avis. Oppositionen køber ikke ministerens »præcisering«.

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) måtte onsdag eftermiddag stå skoleret i folketingssalen efter sine udtalelser til Kjerteminde Avis om, at de borgerlige partier og dele af erhvervslivet har en interesse i, at regeringens krisepolitik ikke lykkes.

Annette Vilhelmsen har efterfølgende »præciseret« sine udtalelser, men det er ikke nok for oppositionen.

- Det var et noget underligt interview, og derfor er det naturligt, at vi spørger ind til tingene, siger Venstres fødevareordfører, Erling Bonnesen (V), mens kommunalordfører Jacob Jensen (V) vil vide, hvori det upræcise i udtalelserne består.

- Jeg har mange gange sagt, at det var upræcise udtalelser. Det, tror jeg ikke, jeg behøver at sige mere nu, siger Annette Vilhelmsen, der understreger, at det er vigtigt, at regeringen og erhvervslivet samarbejder om at skabe vækst.

- Det, der var upræcist, og som er vigtigt for mig at slå fast - og det får jeg så lejlighed til nu - er, at det er afgørende vigtigt, at vi har et godt forhold til og samarbejde med erhvervslivet, og det er vigtigt, at vi i et samarbejde gør alt, hvad vi kan for at komme ud af krisen, siger Annette Vilhelmsen, der også understreger, at virksomhederne gerne må tænke på profit.

- Selvfølgelig har man en interesse i at vækste. Jeg appellerer bare til, at man også tager det ansvar på sig, som det er at være en del af samfundet, siger hun.

Udmeldingen glæder skatteordfører Torsten Schack Pedersen (V).

- Jeg er glad for, at ministeren i en bibemærkning siger, at det er okay at virksomhederne tjener penge. Det, synes jeg da, er en erkendelse, der ligger milevidt fra de udtalelser, erhvervs- og vækstministeren kom med i Kjerteminde Avis, siger han.

Dansk Folkeparti mener, at Annette Vilhelmsen må vise sig som et mandfolk og helt trække udtalelserne tilbage.

- Nu ved jeg godt, vi har en kvindelig erhvervsminister, men derfor kan man godt vise sig som et mandfolk. Og det er blandt andet ved at sige: »Okay, jeg har bøffet i det. Det her tager jeg simpelthen i mig igen«, siger Hans Kristian Skibby (DF).

Det er ikke sidste gang, at Annette Vilhelmsen får lejlighed til at svare på spørgsmål om sine udtalelser. Torsdag skal hun forsvare sig i et åbent samråd.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.