Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vilhelmsen vil kun ændre SFs indre linjer

SFs formand, Annette Vilhelmsen, vil ikke ændre partiets politiske kurs - kun de indre linjer - siger formanden, der kalder det beklageligt, at folk går med henvisning til partiets linje.

SFs partileder, Annette Vilhelmsen.
SFs partileder, Annette Vilhelmsen.

Annette Vilhelmsen blev ikke valgt som ny formand for SF, fordi hun lagde op til en ny politisk kurs, men fordi hun ville ændre partiets indre linjer.

Sådan siger partiformanden selv, efter at flere markante SFere har vendt partiet ryggen i protest mod partiets nye ledelse.

- Det er beklageligt, når folk vælger at gå, men det det er deres beslutning, og jeg kan ikke helt forstå det, de siger med, hvad det er for en linje, der er forladt, siger Annette Vilhelmsen, der arbejder på at forvandle SF til et mere inddragende parti.

- Det, som jeg blev valgt på, var, at Villy Søvndal valgte at gå som formand, og vi har jo vedtaget et principprogram i foråret. Den linje, jeg har sagt, jeg gerne vil have lagt, er, at vi bliver et mere inddragende parti, og at vi for eksempel frem til regional- og kommunalvalget får bakket godt op om partiforeningerne, så vi får et rigtig godt valg der, siger Annette Vilhelmsen

Hun understreger samtidig, at der er god stemning i partiet, selvom markante SFere som Mattias Tesfaye og Kasper Bjering har smækket med døren.

- Der er folk, der er kommet til partiet, og folk, der har forladt partiet, siger hun.

Protesterne mod den nye SF-ledelse har fået både udenrigsminister Villy Søvndal (SF), sundhedsminister Astrid Krag (SF) og handelsminister Pia Olsen Dyhr (SF) til via Facebook at opfordre alle SFere til, at man bliver i partiet og bakker op om den nye ledelse.

- Min helt store ambition er at få skabt et stærkt SF. Det er en rigtig stor opgave, og der er brug for alle de gode kræfter, der vil det, for dem, vi kæmper imod, er sådan set Lars Løkke, siger Annette Vilhelmsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Politisk Morgenpost
  • Analyser & Perspektiv
  • Den Politiske Puls
  • Indeks