Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vilhelmsen sender Möger ud af regeringen

Opdateret: Berlingske erfarer, at SFs Holger K. Nielsen står til at overtage posten som skatteminister fra Thor Möger Pedersen.

Thor Möger Pedersen står ifølge Berlingskes oplysninger til at miste pisten som skatteminister. SFs nye formand ønsker Holger K. Nielsen på posten.
Thor Möger Pedersen står ifølge Berlingskes oplysninger til at miste pisten som skatteminister. SFs nye formand ønsker Holger K. Nielsen på posten.

Der er udsigt til en mindre - men kontroversiel -ministerrokade i SF, efter Annette Vilhelmsen lørdag er blevet præsenteret som ny formand for partiet. Alt tyder således på, at Vilhelmsen dropper skatteminister Thor Möger Pedersen, og den tidligere SF-formand Holger K. Nielsen er udset til at overtage posten. Det erfarer Berlingske.

Beslutningen om at sende Möger ud i mørket kan vise sig problematisk for den nyvalgte formand, der dermed lægger sig ud med flertallet i SFs bagland. Ifølge en stor rundspørge blandt SFs tillidsfolk, som Berlingske Research har foretaget, er der nemlig opbakning til den unge skatteminister.

325 af SFs regionsrådsmedlemmer, byrådsmedlemmer, lokalformænd, storkredsformænd, medlemmer af landsledelsen og folketingsmedlemmer har svaret på spørgsmålet om, hvorvidt Thor Möger Pedersen skal fortsætte som skatteminister efter formandsvalget. 62 procent af dem svarer ja, mens 38 procent svarer nej.

I forbindelse med målingen forklarede skatteministeren, at han er klar til at støtte den nye formand.

- Jeg står naturligvis til rådighed, men det er en ny formand, der sætter sit hold. Men det er da dejligt at få et skulderklap. Så kan man jo altid håbe, tallene kan blive endnu bedre, men det nuancerer det billede, der ellers er blevet tegnet, forklarede Thor Möger Pedersen.

Den nye rokade kan hurtigt være på plads. Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) rejser således til Bruxelles torsdag og fredag i den kommende uge, og inden da vil der sandsynligvis komme en udmelding fa den nye SF-formand.

Vilhelmsen skal mødes med Thorning søndag, og her vil hun efter alt at dømme sætte statsministeren ind i sine planer for partiets fremtid.

Flere politiske kommentatorer har erklæret det for sikkert, at Vilhelmsen selv skal være minister, og da erhvervs- og vækstminister Ole Sohn fredag bad om at blive set bort fra ved ministerrokaden, kan der blive tale om en hurtig overtagelse af hans ministerium.

Holger K. Nielsen vil hverken be- eller afkræfte oplysningerne over for Berlingske, ligesom han ingen kommentarer har til historien.

Ifølge Information kommer der også en ny formand for folketingsgruppen. Avisen, der har talt med flere kilder i partiet, mener således at vide, at Anne Baastrup overtager posten som formand for folketingsgruppen efter Pernille Vigsø Bagge.

Vilhelmsen har allerede slået fast, at hun ikke ønsker at kommentere rygter om ministerholdet, ligesom Thor Mögers spindoktor oplyser, at skatteministeren ingen kommentarer har.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.