Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vilhelmsen retter kritik mod Krifa

SF-formand Annette Vilhelmsen ser Kristelig Fagbevægelse som et forsikringsselskab frem for en fagforening.

- Jeg synes, man skal kalde tingene dét, de er. Så når man har en forsikringsordning, så er det det, man har. Og når man har en fagforening, så er det det, man har.

Sådan siger SFs formand og minister for erhvervslivet Annette Vilhelmsen (SF) til Avisen.dk.

Hun understreger samtidig, at hendes klare sympati ligger hos den etablerede fagbevægelse.

Dermed sender hun et signal om, at Krifa ikke skal forvente større politisk indflydelse, sådan som de ellers har efterlyst - blandt andet i forbindelse med de forliste trepartsforhandlinger tidligere på året, skriver Avisen.dk.

SF-formanden bakkes op af partiets arbejdsmarkedsordfører, Eigild Andersen (SF), som siger, at han »ingen interesse har i, at Krifa lever«. Han mener, »de skader lønmodtagere i Danmark«.

Hos Krifa ryster formand Søren Fibiger Olesen på hovedet af kritikken.

- Naturligvis er vi en fagforening. Vi tilbyder de samme ydelser som en fagforening. Vi forhandler overenskomster, har tillidsfolk og yder juridisk bistand til vores medlemmer, siger han til Avisen.dk og tilføjer, at de røde politikere »enten er fulde af løgn eller også taler de mod bedre vidende«.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.