Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vilhelmsen holdt akutjobaftale skjult for landsledelse

Stik mod sine valgløfter undlod SFs nye formand at inddrage baglandet i den store politiske beslutning om den nye akutjobpakke.

SF-formand Annette Vilhelmsen sagde, før hun blev valgt, at hun ville inddrage landsledelsen i større politiske beslutninger, men de hørte intet om akutpakken.
SF-formand Annette Vilhelmsen sagde, før hun blev valgt, at hun ville inddrage landsledelsen i større politiske beslutninger, men de hørte intet om akutpakken.

Trods sit løfte om øget inddragelse af baglandet, undlod SFs nyvalgte formand Annette Vilhelmsen at orientere partiets landsledelse om den aftale om 12.500 akutjob, som regeringen præsenterede i denne uge. Det skriver Politiken.

Aftalen har været på forhandlingsbordet i regeringen i flere uger, men selv om Vilhelmsen mandag mødtes med sin landsledelse, blev den ikke orienteret af erhvervs- og vækstministeren.

Det undrer flere medlemmer af landsledelsen.

- Det virker, som om den nye ledelse har ramt en realitetsmur. Nu vil det vise sig, hvor længe de, der har stemt på hende, bliver ved med ikke at sige noget, siger et landsledelsesmedlem, der ikke ønsker sit navn frem, til Politiken.

Thomas Klimek, der også er medlem af landsledelsen, så gerne, at det annoncerede øgede informationsniveau blev ført ud i livet.

- Det er naturligt, at man får en orientering om en så stor og væsentlig ting. Det tror jeg da også, vi kan forvente fremover. Man bør ændre praksis på det område, siger han.

Før hun blev valgt som formand, lovede Vilhelmsen løbende at inddrage de 19 medlemmer af landsledelsen under større forhandlinger.

- I første omgang skal landsledelsen give et mandat, man kan forhandle ud fra. Så skal man også have en inddragelse undervejs, og inden den endelige aftale ligger der, sagde hun dengang til Jyllands-Posten.

Hun kalder akutjobaftalen »stor«, men vil ikke svare på, hvorfor hun ikke fortalte landsledelsen om den.

- Det har jeg altså ikke nogen kommentarer til, siger hun til Politiken.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.