Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vigtig dag for resten af skattesagen

I dag afhøres chef for Skat København, Erling Andersen, for anden gang af Skattesagskommisionen. Hans forklaring kan blive afgørende for resten af forløbet.

Erling Andersen, direktør i SKAT København, ankommer til Skattesagskommissionen i Søborg torsdag d.13.december 2012.
Erling Andersen, direktør i SKAT København, ankommer til Skattesagskommissionen i Søborg torsdag d.13.december 2012.

Kl. halv ti begynder Skattesagskommisionen sin anden afhøring af direktør for Skat København, Erling Andersen. Han skal i dag fortsætte sin forklaring, om hvordan Stephen Kinnocks sag blev behandlet af Skat København.

Afhøringen bliver spændende, fordi Erling Andersen skal uddybe sin skriftlige redegørelse, der var medvirkende årsag til, at daværende skatteminister Thor Möger overhovedet nedsatte en undersøgelseskommission i december 2011.

Som chef i Skat København var Erling Andersen øverst ansvarlig for behandlingen sagen.

- Som chef for Skat København er han utrolig vigtig, siger Roger Buch, der er forskningschef på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og har fulgt sagen tæt.

- Men på den anden side ved vi stort set allerede, hvad han vil sige på grund af den skriftlige redegørelse, han lavede for længe siden.

- Det, der bliver afgørende senere hen i forløbet, det er, om andre vidner kan bekræfte, hvad Erling Andersen siger. Kan de det, så er der ingen tvivl om, at daværende departementschef, Peter Loft, får store problemer, siger Roger Buch.

Netop tidligere departementschef, Peter Loft, blev samtidig med Erling Andersen bedt om at lave en skriftlig redegørelse, der skulle beskrive sagen set fra Skatteministeriet, hvor Troels Lund Poulsen (V) på daværende tidspunkt var Skatteminister. Uoverensstemmelserne mellem de to redegørelser er en af hovedårsagerne til, at den nuværende Skattesagskommision blev nedsat.

Endnu engang understreger det betydningen af Erling Andersens vidneudsag, forklarer Roger Buch:

- Det er klart, at det er presset fra ministeriet, der er det centrale. Homo-rygtet er jo i virkelighed ret ligegyldigt. Det, der er interessant, er, hvordan det blæser rundt i Skatteministeriet. Det centrale er derfor, om der har været et politisk eller administrativt pres fra toppen af Skatteministeriet, siger han.

B.dk liveblogger fra skattesagskommissionen

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.