Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Viceborgmester: Banke fik falsk lægeerklæring

Viceborgmester Mads Lund anklager nu Fredericia-borgmester Thomas Banke for fusk med lægeerklæring. I erklæringen havde han et falsk navn.

ARKIVFOTO. Thomas Banke
ARKIVFOTO. Thomas Banke

Kritikken af Fredericia-borgmester Thomas Bankes (V) embedsførelse forsætter, og nu beskyldes han også for snyd med en lægeerklæring om sit brug af morfin efter en tandoperation.

Til TV 2 fortæller byrådsmedlemmer, at borgmesteren har afleveret »meget besynderlige lægeerklæringer« til byrådet. Det skete i december, hvor viceborgmester Mads Lund fra Borgergruppen krævede bevis for, at Banke ikke havde optrådt påvirket i byrådet.

- Han dukker lige pludselig op med en lægeerklæring, hvor han hedder Julius Juliussen, siger viceborgmesteren til tv2.dk.

Han bakkes op af byrådsmedlem Hanne Lumby (V), der også har set erklæringen.

- På det tidspunkt var Thomas meget nervøs for aktindsigter fra journalister og så videre. Derfor havde han vist bedt sin læge om at skrive et andet navn på. Jeg var meget forundret over, at sådan noget kunne lade sig gøre, siger hun til TV-stationen.

Borgmesteren selv vil ikke kommentere anklagen om fusk.

- Jeg vil ikke kommentere viceborgmester Mads Lunds anklager. Jeg mener ikke, at det er værdigt for lokalpolitikken i Fredericia, lokalpolitikken i al almindelighed eller dansk politik i al almindelighed, siger Thomas Banke til TV 2.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.