Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vi vil have Thorning til at tale om uddannelse

Hvis statsministeren vil tækkes vælgerne i nytårstalen, skal hun tale om satsninger på uddannelse og ikke om EU og finansskat, viser meningsmåling.

-Arkiv- SE RITZAU Større politiske begivenheder i 2012 Statsminister Helle Thornings holder sin første nytårtale til danskerne søndag 1. januar 2012
-Arkiv- SE RITZAU Større politiske begivenheder i 2012 Statsminister Helle Thornings holder sin første nytårtale til danskerne søndag 1. januar 2012

- Vi skal satse på uddannelse og viden i fremtiden.

Det budskab vil 49 procent af danskerne gerne høre, når statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) 1. januar toner frem på TV-skærmene for at holde sin årlige tale til nationen.

I en måling foretaget for TV 2 og Politiken har Megafon bedt godt 1.000 danskere vælge mellem en række udsagn, som de vil høre fra statsministerens mund, og målingen viser, at uddannelse ligger højt på manges dagsorden. 40 procent vil således gerne høre Helle Thorning-Schmidt love, at »regeringen vil sikre, at flere unge får en uddannelse«.

På tredjepladsen med 37 procent finder man et ønske om, at statsministeren sender et budskab om en mere positiv omgangstone i det danske samfund, herunder på sociale medier og i den offentlige debat. Endelig mener 35 procent af danskerne, at Thorning-Schmidt bør kræve en arbejdsindsats af alle, der modtager offentlige ydelser.

I den anden ende af listen finder man emner som EU og finansskat. Kun 19 procent mener, at statsministeren skal bebude skat på finanstransaktioner, mens 14 procent vil høre hende sige, at EU bør spille en større rolle i dansk politik.

Helt i bund ligger budskabet om, at den offentlige sektor skal give dansk økonomi et boost. Det vil kun 14 procent have med i nytårstalen, mens blot ni procent mener, at Helle Thorning-Schmidt bør tale om at få flere kontanthjælpsmodtagere til at stemme ved kommunalvalget.

Deltag i debatten: Hvilke emner, mener du, statsministeren skal koncentrere sig om i sin nytårstale?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.