Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Vi skal nok få styr på gruppen«

37-årige Sofie Carsten Nielsen overtager posten som gruppeformand for de Radikale efter Marianne Jelved. Hun får intet mindre end to nye gruppenæstformand under sig.

ARKIVFOTO 2008 af Sofie Carsten Nielsen.
ARKIVFOTO 2008 af Sofie Carsten Nielsen.

Det bliver Sofie Carsten Nielsen, der fremover skal lede den radikale folketingsgruppe, når Marianne Jelved forlader posten for at blive kulturminister.

- Vi skal nok få styr på gruppen. Det er en rigtig god gruppe, og det er ikke fordi, den behøver særlig hård styring, siger den nye gruppeformand.

Sofie Carsten Nielsen er uddannet cand.scient.pol. og var politisk fagchef i Ingeniørforeningen i Danmark, før hun ved valget i september 2011 blev valgt ind i Folketinget. Her blev hun udpeget som EU-ordfører, forskningsordfører og ligestillingsordfører for de Radikale.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang med opgaven. Jeg kan bidrage med den erfaring, jeg har hentet fra det år, jeg har siddet i gruppen, og så er jeg sikker på, at jeg også har gode kræfter at trække på, siger Sofie Carsten Nielsen, der også overtager posten som formand for Finansudvalget, som Marianne Jelved tidligere har besat.

Camilla Hersom og Rasmus Helveg overtager Sofie Carsten Nielsens post som gruppenæstformand. Det er en ny konstellation med to gruppenæstformænd i partiet, der traditionelt kun har haft én samt en gruppesekretær.

- Det er sådan lidt old school med en gruppesekretær, så det her er en mere dynamisk opdeling af arbejdet, siger Rasmus Helveg.

Udover at dele posten som gruppenæstformand med Helveg, indtræder 41-årige Camilla Hersom i Folketingets Præsidium. Her skal hun lede og udvikle Folketingets arbejdsgange sammen med præsidiets formand, Mogens Lykketoft (S), Bertel Haarder (V), Pia Kjærsgaard (DF) og Anne Baastrup (SF).

- Jeg går ud fra, at det er noget, man finder ud af i fællesskab, og at der selvfølgelig er en formand, der styrer løjerne, siger Camilla Hersom, der bliver det yngste medlem af præsidiet.

Den radikale gruppeformand, Margrethe Vestager, mener, at det kan være givende med yngre kræfter i Folketingets ledelse. - Det radikale ministerhold bliver lidt ældre, og præsidiet bliver lidt yngre, og det er måske meget godt for begge parter, siger Vestager.

Puslespillet med de politiske poster hos de Radikale er udløst af Uffe Elbæk (R), der onsdag aften bebudede sin afgang som kulturminister efter beskyldninger om nepotisme. Torsdag klokken 14.30 overdrager Elbæk sit ministerium til Marianne Jelved.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.