Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vi køber hælervarer for milliarder uden at vide det

Det danske hælermarked er for første gang kortlagt i ny rapport fra Det Kriminalpræventive Råd.

København. Tøj, parfume, møbler og cykler.

Nettet bugner med genbrugsvarer, og mange farer til tasterne for at gøre et kup. Men en del af de varer, som ellers lovlydige danskere køber på nettet, er faktisk stjålet.

Sådan lyder konklusionen i en ny rapport fra Det Kriminalpræventive Råd, der for første gang har kortlagt hælermarkedet i Danmark. Det skriver DR.

- Baseret på rapporten estimerer vi, at mindst en kvart million danskere hvert år køber hælervarer, men nok også flere, siger analytiker i Det Kriminalpræventive Råd, Jon Lund Elbek.

Han understreger, at handlerne kan foregå på ellers helt lovlydige hjemmesider som Den Blå Avis og Trendsales.

- Der er mange, som køber dem uden at vide det og uden at få mistanke bagefter, tilføjer han.

For markedet er organiseret, og det kan være svært at gennemskue, at en vare faktisk er stjålet.

Tyvene går blandt andet også efter at stjæle kvitteringerne med under et indbrud - eller lave falske kvitteringer bagefter. Og på møbler sørger tyvene for falske stelnumre, forklarer Jon Lund Elbek.

Selv om hælermarkedet for første gang nu er forsøgt kortlagt, er det stadig svært at komme til livs, understreger Rigspolitiet ifølge DR.

En del af indsatsen handler om at komme antallet af indbrud til livs, lyder det fra politiet.

Men samtidig skal danskerne være opmærksomme på, at der sælges hælervarer online, på loppemarkeder og gennem personlige forbindelser.

Ifølge rapporten bliver der hvert år foretaget omkring en halv million handler med hælervarer i Danmark, skriver DR.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.