Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vestager vil have Tyrkiet med i EU

Den eskalerende situation i Mellemøsten understreger behovet for at få Tyrkiet med i EU, lyder det fra den radikale leder, Margrethe Vestager.

Det Radikale Venstre holder landsmøde på Hotel Nyborg Strand. Her holder Margrethe Vestager på talerstolen under sin tale lørdag.
Det Radikale Venstre holder landsmøde på Hotel Nyborg Strand. Her holder Margrethe Vestager på talerstolen under sin tale lørdag.

Den aktuelle konflikt i Mellemøsten, der er antændt af den amerikansk-producerede amatørfilm »Innocence of Muslims«, og som blandt andet har kostet den amerikanske ambassadør i Libyen livet, understreger, at Tyrkiet bør komme med i EU.

Det sagde den radikale leder, Margrethe Vestager, i sin tale på Det Radikale Venstres landsmøde søndag.

- Tyrkiet er Europas port ud mod verden, mod Mellemøsten og videre mod Asien. Bosporusstrædet er altid fremhævet som mødestedet mellem øst og vest. Det betyder, at Tyrkiet ikke er Mellemøsten eller Asien. Tyrkiet er også Europa, lød det fra Margrethe Vestager, der betegnede landet som et forbillede i den arabiske verden.

- Tyrkiets eksempel har været afgørende for det arabiske forår, fordi det har været et eksempel på en sekulær stat, hvor man har formået at skabe velstand. Dermed har de tjent som forbillede for Mellemøsten og den arabiske verden, sagde Margrethe Vestager i talen.

Hun kaldte diskussionen om Tyrkiets EU-medlemskab stor og anspændt, men står det til den radikale leder, skal landet optages i EU, så snart det lever op til kravene:

- For mig er det en ufravigelig ambition at få Tyrkiet optaget i EU, så snart de lever op til de krav, som alle EUs ansøgerlande skal opfylde. Tyrkiet skal ikke springe gennem hverken flere eller færre ringe end andre europæiske lande, men have adgang til at blive medlem på lige fod med alle andre.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.