Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vestager undveg spørgsmål om Elbæk

De Radikales partileder glimrede ved sit fravær, da de radikale folketingspolitikere holdt gruppemøde onsdag. Statsministeren føler heller ingen trang til at tale mere om den udsatte kulturminister.

Margrethe Vestager har tidligere udtrykt fuld tillid til Elbæk og accepteret hans forklaring på sin potentielle favorisering af uddannelsesinstitutionen  AFUK.
Margrethe Vestager har tidligere udtrykt fuld tillid til Elbæk og accepteret hans forklaring på sin potentielle favorisering af uddannelsesinstitutionen  AFUK.

Kan Uffe Elbæk blive siddende som kulturminister? Har du stadig tillid til kulturministeren?

De spørgsmål ville rigtig mange journalister gerne have stillet til de Radikales partiformand Margrethe Vestager, da den radikale folketingsgruppe mødtes onsdag 11.30.

Men indenrigs- og økonomiministeren mødte - ligesom Uffe Elbæk - ikke op. I stedet blev de Radikales gruppeformand, Marianne Jelved, og uddannelsesminister Morten Østergaard bombarderet med spørgsmål.

Før gruppemødet understregede Østergaard, at han har »fuld tillid til Uffe Elbæk«. Det blev efterfulgt med, »jeg har ingen kommentarer«. Da Morten Østergaard forlod gruppemødet ville han ikke afsløre andet, end »at der blev diskuteret mange spændende ting«.

Marianne Jelved var ikke mere meddelsom og havde »ingen kommentarer« til Uffe Elbæks gøren og laden i sagen. Gruppeformanden har dog stadig tillid til kulturministeren.

- Ja, selvfølgelig har jeg det, sagde Jelved, da hun forlod de Radikales gruppeværelse ved 13-tiden.

Resten af deltagerne ved gruppemødet besvarede pressens spørgsmål med »ingen kommentarer«.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) sagde på sit ugentlige pressemøde tirsdag, at hun har tillid til Uffe Elbæk, og at »han er kulturminister mange år frem«.

Men da Berlingske Nyhedsbureau fangede Thorning i et fly på vej til Paris, havde statsministeren ikke flere kommentarer.

- Jeg har ikke mere at tilføje. Vi sidder på vej til Paris, og det koncentrerer jeg mig om på nuværende tidspunkt. Jeg har ikke noget at tilføje i forhold til pressemødet i går, siger statsministeren Helle Thorning-Schmidt.

Uffe Elbæk blev tirsdag udspurgt i et fire timer langt samråd, hvor han blev fanget i at modsige sig selv i spørgsmålet om, hvorvidt hans embedsmænd i ministeriet rådede ham til at lade være med at lægge flere arrangementer på Akademiet For Utæmmet Kreativitet (AFUK), efter hans mand blev ansat på uddannelsesstedet.

Elbæk sagde inden samrådet, at han ikke var blevet rådet til at holde sig fra AFUK, men under samrådet fortalte ministeren, at han efter advarsel fra en embedsmand forhindrede, at et sjette arrangement skulle placeres på AFUK.

Tirsdag aften besluttede Folketingets Kulturudvalg at bede statsrevisorerne opfordre Rigsrevisionen at vurdere sagen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.