Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vestager lover bedre tider i Danmark

Trods minusvækst i år kommer der så småt gang i økonomien i 2013 og 2014, siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager, der torsdag fremlægger regeringens økonomiske redegørelse.

- 2012 blev ikke det år, vi havde troet eller håbet på, for så vidt angår væksten. 2012 lander på en tilbagegang på 0,4 procent, sagde økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), da hun torsdag formiddag fremlagde regeringens økonomiske redegørelse - en rapport, der stik imod tidligere forventninger kalkulerer med minusvækst i Danmark i 2012.

Hun understregede, at tilpasningen efter det voldsomme, økonomiske tilbageslag i 2008 som følge finanskrisen har vist sig lang og sej, men at der trods alt er lyspunkter i horisonten.

- Det kræver hårdt arbejde at komme ud på den anden side efter faldet i produktionen. Men det vender. Ikke voldsomt, men der bliver positiv vækst i Danmark i 2013 og 2014, sagde Vestager, der henviste til rapportens vækstskøn på henholdsvis 1,2 og 1,6 procent for de to år.

Liberal Alliances finansordfører, Ole Birk Olesen, hæfter sig ved, at regeringen i august regnede med en vækst på 0,9 procent for 2012.

- Regeringen har spildt tiden på urealistiske vækstskøn i stedet for at lave seriøse økonomiske reformer. De fleste økonomer har sagt, at regeringen har været alt for optimistisk. Først i dag melder regeringen sig ind i denne virkelighed. Det er alt for sent, for mens regeringen har rendt rundt som jubeloptimister, har den ført en politik, der har slået fuldstændig fejl, udtaler Ole Birk Olesen i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Hverken kickstart eller akutjob har løst noget som helst. Regeringen har kun holdt danskerne for nar.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.