Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vestager indtog det digitale forsamlingshus

Danmarks økonomi- og indenrigsminister afsatte torsdag en time til spørgsmål på Twitter om alt fra asylpolitik til dommedag.

Økonomiminister Magrethe Vestager. Her uden computer.
Økonomiminister Magrethe Vestager. Her uden computer.

Hvorfor er æg fra burhøns ikke ulovlige?

Hvad er din holdning til asylstigningen?

Har regeringen kendskab til, hvorvidt Jorden går under i morgen?

Spørgsmålene var mange - og ikke mindst forskellige - da økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) torsdag afsatte en time på mikrobloggingtjenesten Twitter, hvor alle kunne stille spørgsmål til hende i det korte format på 140 tegn, som tjenesten tillader.

Vestager forklarede få dage inden mødet i det digitale forsamlingshus, at hun finder inspiration i at møde forskellige mennesker på Twitter, og at hun gerne vil give nyt liv til det, der i gamle dag hed torsdagsmodtagelse, hvor man som politiker står til rådighed for spørgsmål og input.

- Twitter er god til dialog. Jeg synes, at det er en helt åbenlys udfordring for alle at sige noget, om det er sjovt eller alvorligt, fordi det skal skæres i så kort et format. Det gør, at man er nødt til at prioritere, hvad man vil spørge om, og jeg som politiker er nødt til prioritere, hvordan jeg vil svare, sagde Margrethe Vestager til Berlingske Nyhedsbureau.

Det er ikke kun politikere som Margrethe Vestager og USAs præsident, Barack Obama, der bruger Twitter til at besvare spørgsmål. Pave Benedikt 16. har oprettet en Twitter-konto med navnet @pontifex, og ifølge Vatikanet har paven planer om at kunne gå i dialog med katolikker over hele verden, ligesom han vil tage imod spørgsmål fra sine følgere.

Og så tilbage til spørgsmålet om Jordens undergang fredag.

- Jeg HAR købt julegaverne, lød Vestagers svar.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.