Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vestager forbereder vælgermøde på Twitter

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) vil senere i denne måned tage imod spørgsmål på Twitter for at sætte strøm til en ny dialog.

Margrethe Vestager (R) sætter fornyet strøm til det digitale forsamlingshus, når hun senere i december afsætter en time på mikrobloggingtjenesten Twitter, hvor alle kan stille spørgsmål til hende.

Det gør økonomi- og indenrigsministeren, fordi hun finder inspiration i at møde forskellige mennesker på Twitter. Fordi hun gerne vil give nyt liv til det, der i gamle dag hed torsdagsmodtagelse, hvor man som politiker står til rådighed for spørgsmål og input. Og så gør Margrethe Vestager det, fordi en anden bruger af Twitter udfordrede hende til at gøre det.

- Twitter er god til dialog. Jeg synes, det er en helt åbenlys udfordring for alle at sige noget, om det er sjovt eller alvorligt, fordi det skal skæres i så kort et format. Det gør, at man er nødt til at prioritere, hvad man vil spørge om, og jeg som politiker er nødt til prioritere, hvordan jeg vil svare, siger Margrethe Vestager.

Det er den 20. december fra klokken 16 til 17, at Twitter-brugere kan stille spørgsmål til ministeren i det korte format på 140 tegn, som tjenesten tillader. Og hun er forberedt på at modtage dem.

- Der kan altid komme nogle spørgsmål, man ikke forventer. Men der skal netop være plads til overraskelser og provokation. Det er pointen ved at være til rådighed, at man må tage det råt for usødet, Og ligesom de vælger, hvad de vil spørge om, vælger jeg også, hvad og hvordan jeg vil svare på det, siger Margrethe Vestager.

Ministeren er begejstret for Twitter, fordi hun der møder forskellige mennesker. Både dem, der ønsker hende en god dag, fortæller om god bagværk, eller gerne vil have en bestemt sag bragt frem i lyset.

- Det giver mig mulighed for at møde alle mulige mennesker med forskellige ærinder. Det, synes jeg, er inspirerende, lyder det fra Margrethe Vestager.

En anden politiker, der har holdt »borgermøder« på Twitter, er USAs præsident Barack Obama. Det gjorde han tidligere i denne måned. På forhånd havde Obama forklaret, at han ville besvare spørgsmål vedrørende den økonomiske afgrund, som truer USA i det nye år. Den såkaldte »fiscal cliff« kan bremse den amerikanske økonomi på grund af en række skattestigninger og store offentlige besparelser, der træder i kraft, og i mere end 40 minutter sad Obama sammen med en række medarbejdere fra Det Hvide Hus og besvarede spørgsmål på det sociale medie.

Det er ikke kun politikere, der bruger Twitter til at tage imod spørgsmål. Pave Benedikt 16. har oprettet en Twitter-konto med navnet @pontifex, og ifølge Vatikanet har paven planer om at kunne gå i dialog med katolikker over hele verden, ligesom han vil tage imod spørgsmål fra sine følgere. Paven har indtil videre »tweetet« syv gange siden sin debut 12, december. Han har mere end 1,1 millioner følgere allerede, men til trods for læssevis af spørgsmål fra følgerne, er det endnu ikke blevet til nogle direkte svar.

På Twitter er der knap 28.000 personer, der følger Margrethe Vestager på kontoen @vestager, og hun er klar til gentage med flere spørgstimer, hvis timen den 20. december går godt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.