Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vestager erkender fejl om andelsbeskatning

Når man har lavet en fejl, skal man lave om på den, lyder det fra økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager, der fredag aften meddelte, at forslaget om ændret andelsbeskatning trækkes tilbage med omgående virkning.

Margrethe Vestager erkender fejl.
Margrethe Vestager erkender fejl.

Når man har lavet en fejl, skal man lave om på den. Sådan lyder det fra økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), der fredag aften meldte ud, at regeringen trækker forslaget om ændret andelsbeskatning tilbage samme dag, som det blev fremsat. Forslaget har mødt voldsom kritik fra landbruget, og Margrethe Vestager har da også lyttet til de berørte virksomheder.

- Vi har lyttet til virksomhederne. Både store virksomheder som Arla og små virksomheder som Thiese, Naturmælk og andre, for hvem det ville blive meget vanskeligt (med en ændret andelsbeskatning, red.). Vi har lige afskaffet afgifterne på sukker og fedt, og så giver det ikke mening at komme med en øget beskatning på andelsselskaber, siger Margrethe Vestager.

Lovforslaget, der blev fremsat fredag formiddag, ville have betydet, at andelsselskaber fremover skulle underlægges almindelig selskabsbeskatning, således at selskaberne ville blive beskattet med 25 procent af den skattepligtige indkomst, hvor andelsselskaber i dag beskattes med en procentdel af formuen. Allerede fredag aften meddelte Margrethe Vestager, at forsalget blev trukket tilbage med omgående virkning, og dermed fik forslaget en meget kort levetid.

- Selvom en erkendelse kommer sent, skal man stadig handle på den, og hvis man har lavet en fejl, så skal man lave om på den, lyder svaret fra Margrethe Vestager på, hvorfor forslaget overhovedet er blevet fremsat fredag formiddag, når fedt- og sukkerafgifterne blev fjernet med finansloven for 2013.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.