Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vestager: Danmark er under forandring

Margrethe Vestager advarer mod at »dramatisere« situationen for de danskere, der står til at miste deres dagpenge og mener, danskerne skal vænne sig til et nyt samfund.

Magrethe Vestager (R) åbner dermed for en differentieret velfærd
Magrethe Vestager (R) åbner dermed for en differentieret velfærd

- Regeringen sætter ting i værk for dem, for hvem dagpengeretten er ved at løbe ud. At dramatisere det problem gør, at vi får et overfokus lige præcis på dét i stedet for at fokusere på, hvordan vi skaber arbejdspladser, og hvordan vi får øje på, at de mennesker, der har været lang tid udenfor arbejdsmarkedet, er i en særlig situation.

Sådan sagde økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) tirsdag aften, da hun gæstede Clement Kjersgaard på DR1.

Vestager fastslog samtidig, at regeringens akutpakker har »givet deres bidrag« til at skaffe job til dem, der mister deres dagpenge - på trods af at nye tal viser, at kun hvert femte akutjob går til en langtidsledig.

Under interviewet kom det yderligere frem, at regeringens reformpolitik ifølge Margrethe Vestager er ved at omforme det danske velfærdssamfund.

- Danmark er ved at blive et andet land. I den omstilling har vi brug en helt anderledes måde at trække på hinanden. Man kan ikke forvente, at regeringen er sådan en serviceorganisation, der løser ting, sagde hun.

Velfærdssamfundet vil ændre sig

Står det til økonomi- og indenrigsministeren skal danskerne fundamentalt ændre deres forventninger til velfærdssamfundet:

- Vi kommer til at ændre vores forventning til, at nogle kommer og gør ting for os, hvis ikke vi har et sådant egentligt behov for meget konkret omsorg.

Margrethe Vestager åbner dermed for en differentieret velfærd, så kommunerne kan variere velfærden, og velhavende pensionister for eksempel ikke skal have hjemmehjælp betalt af kommunen, men i stedet kan købe en robotstøvsuger.

- I det omfang, en robotstøvsuger kan støvsuge, så køb sådan en i stedet for at der skal komme en hjælper, lød det fra Vestager.

- Så hvis du er rig nok til at kunne købe en robotstøvsuger, så gør det i stedet for?, spurgte Clement.

- Ja.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.