Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vestager åben for kulegravning af embedsværket

Den radikale formand har fuld tillid til embedsværket, men er - set i lyset af de seneste ministersager - klar til at få undersøgt, om systemet fungerer optimalt.

Margrethe Vestager, fotograferet på Radikale Venstres årlige nytårsstævne.
Margrethe Vestager, fotograferet på Radikale Venstres årlige nytårsstævne.

Der kan være god fornuft i at undersøge samarbejdet mellem landets ministre og deres embedsmænd, sådan som embedsmændenes egen organisation, Djøf, foreslår i Berlingske søndag.

Sådan lyder meldingen fra indenrigs- og økonomiminister Margrethe Vestager (R) efter den opsigtsvækkende opfordring.

»Når der kommer så forskelligartede sager, hvor ministre må gå, og hvor der ikke er noget mønster i, hvorfor ministeren går, andet end at der et eller andet i relationen til embedsværket, i rådgivningen, i håndteringen eller måden, hvorpå man sørger for, at ministeren har fuldstændig fast grund under fødderne, så påkalder det sig selvfølgelig opmærksomhed,« siger hun.

»Er der et eller andet i hele den måde, som det er konstrueret på, der er galt? Jeg mener, at man kan afvise det, men der kan være en god grund til at få det undersøgt,« fortsætter den radikale partiformand.

Margrethe Vestager understreger dog, at hun generelt har fuld tillid til den måde, som embedsværket fungerer på, men at det ikke kan skade med en undersøgelse. Det er ifølge ministeren nemlig essentielt, at der er tale om gensidig tillid.

»Guldet eller stjernen, i hvordan det fungerer herhjemme, er, at embedsmænd og politikere har tillid til hinanden. Ikke kun imellem ministre og ministerier, men også når der kommer politikere fra et oppositionsparti over til mig og forhandler om noget. De skal kunne regne med at få et sagligt og ordentligt svar fra mine embedsmænd, når de stiller et spørgsmål,« siger Margrethe Vestager.

Hun understreger, at man inden en eventuel undersøgelse skal gøre sig helt klart, hvad man vil have ud af den. Ellers vil den være nytteløs.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.