Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstres Søren Gade stiller op til Europa-Parlamentet

Gruppeformand Søren Gade forlader Folketinget ved næste valg. Han vil i Europa-Parlamentet.

Gruppeformand Søren Gade (V) vil i Europa-Parlamentet, når der er valg i 2019. Scanpix/Mads Claus Rasmussen/arkiv
Gruppeformand Søren Gade (V) vil i Europa-Parlamentet, når der er valg i 2019. Scanpix/Mads Claus Rasmussen/arkiv

København. Gruppeformand Søren Gade (V) stiller op til Europa-Parlamentet, når der er valg i 2019. Det oplyser Venstre i Region Nordjylland, hvor han er kandidat.

Søren Gade, som er tidligere forsvarsminister, fortsætter i Folketinget, indtil det kommende folketingsvalg udskrives.

Netop Søren Gade er flere gange nævnt som en mulig afløser, når statsminister Lars Løkke Rasmussen ikke længere er Venstres formand.

- Jeg er meget beæret over den tillid, som Venstre i Nordjylland viser mig ved at spørge, om jeg vil kandidere til posten som EU-kandidat i Nordjylland.

- Nu er det op til medlemmerne i Nordjylland at vælge kandidat. Det er vigtigt at slå fast, at feltet er åbent, og at det er V-medlemmerne i Nordjylland, som bestemmer, siger Søren Gade i en pressemeddelelse.

- Jeg håber, at jeg kan blive en del af den danske europadebat på en anden platform, end den jeg er vant til, også selv om det bliver vemodigt måske at skulle sige farvel til alle mine gode kolleger på Christiansborg, siger Søren Gade.

Valget til Europa-Parlamentet afholdes i juni 2019. Det næste folketingsvalg skal afholdes senest 17. juni 2019.

- Jeg ved, at der venter en kæmpe opgave med at genskabe tilliden til det europæiske projekt. En opgave som jeg er villig til at påtage mig, hvis jeg bliver valgt som kandidat for Nordjylland.

- For det er netop, når krisen kradser, at der er allermest brug for et stærkt og stabilt EU, der er til gavn for alle europæere, siger Søren Gade.

Han var forsvarsminister fra 2004 til 2010. Siden folketingsvalget i 2015 har han været gruppeformand for Venstre på Christiansborg.

Finansminister og Venstres næstformand, Kristian Jensen, nævnes selvsagt også som afløser for Lars Løkke Rasmussen. Altså sammen med blandt andre Søren Gade.

På Twitter lyder det fra Kristian Jensen:

- Stort tillykke til Søren Gade. Du bliver en super stærk kandidat for Venstre. Held og lykke.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er enig med sin finansminister.

- Søren Gade er en knaldgod gruppeformand og kan blive en mindst lige så god kandidat for Venstre, skriver han på Twitter.

Venstres ene medlem af Europa-Parlamentet er Morten Løkkegaard. På Twitter skriver han:

- Glæder mig over, at Søren vil med på EP-holdet! Udsigt til solid forstærkning af enmandshæren ved EP-valget 2019.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.