Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstres retsordfører: Der er besynderlige spørgsmål i indfødsretsprøve

»Helt ærligt så bliver jeg lidt rystet over nogle af spørgsmålene,« siger Preben Bang Henriksen.

Arkivfoto
Arkivfoto

Venstres retsordfører og medlem af indfødsretsudvalget Preben Bang Henriksen kalder flere af spørgsmålene i den nye indfødsretsprøve for besynderlige.

Han vil nu forsøge at få udvalget til at ændre dem, fortæller DR Nordjylland.

»Helt ærligt så bliver jeg lidt rystet over nogle af spørgsmålene,« siger Preben Bang Henriksen (V).

Du kan selv tage testen i bunden af artiklen

I de 40 spørgsmål skal man blandt andet svare på, hvad balletten Sylfiden handler om, hvornår den første film om Olsen-banden havde premiere og hvornår folkeviserne blev nedskrevet.

Selvom Preben Bang Henriksen understreger, at indfødsretsprøven ikke er en test i paratviden, men i stedet handler om at kunne sætte sig ind i det kompendium, der hører med, så vil han forsøge at få indfødsretsudvalget og integrationsudvalget til at se på spørgsmålene igen.

»Og høre om man ikke kan finde lidt mere samfundsrelevante spørgsmål,« siger retsordføreren.

Endnu mere skarp i sin kritik af den nye indfødsretsprøve er folketingsmedlem for Enhedslisten, Peder Hvelplund. Han kalder testen for fuldstændig tåbelig og ubrugelig.

»Hvorfor skal man vide, hvilken restaurant, der har fået tre Michelin-stjerner for at blive en del af fællesskabet i Danmark? Som om en flygtning har råd til at spise der,« siger Peder Hvelplund til DR Nordjylland.

For at bestå indfødsretsprøven skal der svares rigtigt på 32 af de 40 skriftlige spørgsmål.

Kan du klare skærene?

Test dig selv her:

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.