Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstres bagland: Tonen i indvandrerdebat er for negativ

Et flertal i Venstres bagland mener, at tonen i indvandrerdebatten er skadelig for integrationen. Flere giver partiets politiske ordfører Inger Støjberg skylden for særligt at bidrage med negative toner.

Politiske ordfører i Venstre, Inger Støjberg, får skylden for særligt at bidrage med negative toner.
Politiske ordfører i Venstre, Inger Støjberg, får skylden for særligt at bidrage med negative toner.

Der fokuseres alt for meget på problemerne i den politiske indvandrerdebat.

Sådan lyder det fra 67 procent af Venstres byrådsmedlemmer, regionrådsmedlemmer og kommuneforeningsmænd ifølge en rundspørge, som Politiken Research har foretaget, skriver Politiken.

Lidt over halvdelen, 59 procent, mener endda, at tonen i debatten ligefrem er skadelig for integrationen.

Godt en fjerdedel af Venstre-medlemmerne peger ifølge avisen på, at det særligt er partiets politiske ordfører Inger Støjberg (V), som bidrager med de negative toner i debatten.

Det kommer dog ikke bag på Inger Støjberg.

»Det er jo sådan, at det også er et spørgsmål om temperament, og hvordan man siger tingene. Og så er der jo også bare en tendens til, at når det handler om udlændingepolitik, så bliver der meget fokuseret på de negative historier. Det tror jeg såmænd ikke kun er mig, der gør,« siger hun til Politiken.

Flere af partiets medlemmer roser derimod næstformand Kristian Jensen (V) for at have en positiv tilgang til indvandrer- og integrationsdebatten. Kristian Jensen har ikke ønsket at kommentere rundspørgen.

270 ud af 894 lokalpolitikere i Venstre har deltaget i rundspørgen.

Berlingske Nyhedsbureau

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.