Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstrefløjsveteran vil i Folketinget

Søren Søndergaard vil gøre comeback i Folketinget for Enhedslisten.

Søren Søndergaard er motiveret til en tur mere på Borgen af den nuværende politiske situation.
Søren Søndergaard er motiveret til en tur mere på Borgen af den nuværende politiske situation.

57-årige Søren Søndergaard, der i dag er europaparlamentariker for Folkebevægelsen mod EU, vil tilbage i Folketinget.

Det skriver Information.

Tidligere på året meddelte Søren Søndergaard, at han siger farvel til EU-politik og dermed ikke genopstiller til europaparlamentsvalget i 2014.

Det sker til fordel for ønsket om at komme tilbage i Folketinget.

»Den politiske situation trigger mig helt vildt,« siger han til Information.

»Vi har fået en ny regering, som viderefører den gamles politik. Tilliden styrtdykker, og kom der valg i dag, ville Socialdemokraterne og SF lide et gigantisk nederlag,« siger den tidligere udenrigsordfører.

Søren Søndergaard var folketingsmedlem fra 1994 til 2005, hvor han faldt for Enhedslistens rotationsprincip, der betyder, at et medlem af Folketinget ikke kan blive genvalgt som kandidat på partiets årsmøde, når personen har siddet i Folketinget i syv år.

Efter Folketinget sad Søren Søndergaard i Gladsaxe byråd for Enhedslisten, indtil han som suppleant kom i Europa-Parlamentet for Folkebevægelsen mod EU i 2007. I 2009 blev han valgt som spidskandidat ved parlamentsvalget.

Både Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen (Ø), og finansordfører Frank Aaen (Ø) falder for rotationsprincippet ved næste valg. Om politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen (Ø) kan genopstille afhænger af, hvornår valget udskrives.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.