Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstre: Vores kamp er med ord, ikke med våben

Islamister bekæmpes ikke med vold, understreger Venstres integrationsordfører, Martin Geertsen, efter muslimer i Frankrig er blevet angrebet mere end 50 gange siden terrorangrebet mod Charlie Hebdo.

»Man går islamisternes ærinde, hvis man griber til selvtægt.«

Det fastslår integrationsordføreren i Venstre, Martin Geertsen (V), efter nye tal ifølge det franske medie Le Figaro viser, at der er blevet registreret mere end 50 angreb på muslimer i Frankrig siden onsdag, hvor satiremagasinet Chalie Hebdo blev udsat for et terrorangreb.

»Det er så langt fra vores svar, som man overhovedet kan komme. Vold og attentater på muslimer er præcis det, som islamisterne ønsker. Det bekræfter dem i, at vi kun er ude på at komme muslimerne til livs, hvilket jo ingenlunde er tilfældet,« siger Martin Geertsen.

Ifølge tal fra indenrigsministeriet i Frankrig har der siden onsdag været 21 angreb, hvor der er blevet skudt og kastet med granater, samt 33 trusler med breve, fornærmelser, graffiti med videre, fortæller formanden for observatoriet, Abdallah Zekri, til Le Figaro. Han er oprørt over tallene og mener, det er helt uhørt med så mange angreb på under en uge.

Ifølge Martin Geertsen er det vigtigt at huske på, at det vestlige svar på islamisternes angreb bør være i form af ord.

»Vi fører jo »krig« med ord, og vi debatterer med hinanden. Islamisterne griber til våben, og jeg synes, vi skal fastholde den adskillelse, at vi fører kamp på ord, og islamisterne fører kamp med voldelige midler,« siger ordføreren, der tager skarpt afstand fra de mange angreb på muslimer og muslimske institutioner.

Gerningsmændene fra terrorangrebet mod Charlie Hebdo, der efterfølgende stod for to gidseltagninger, menes at have tråde til de islamiske terrororganisationer al-Qaeda og Islamisk Stat (IS). De skød og dræbte i alt 17 personer, før de selv blev skudt af politiet fredag eftermiddag.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.