Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstre vil straffe ngo'er for aktioner i Middelhavet

Redningsaktioner får migranter og flygtninge til at tage på farefuld færd, mener Venstre-ordfører.

Statslig støtte til ngo'er, der redder migranter og flygtninge i Middelhavet, bør genovervejes, mener Venstres udlændingeordfører. Reuters/Stefano Rellandini/arkiv
Statslig støtte til ngo'er, der redder migranter og flygtninge i Middelhavet, bør genovervejes, mener Venstres udlændingeordfører. Reuters/Stefano Rellandini/arkiv

København. Hvis nødhjælpsorganisationerne, der samler migranter og flygtninge op på Middelhavet, får danske midler, bør støtten genovervejes.

Det mener Venstres udlændingeordfører, Marcus Knuth. Han deler dermed den kritik, som blandt andre EU's grænseagentur, Frontex, retter mod nødhjælpsorganisationernes skibe.

Det skriver Berlingske.

- Jeg er meget enig i kritikken. Nødhjælpsorganisationerne skaber større incitament til at tage på den farefulde færd over Middelhavet, og det ser jeg meget kritisk på, siger Marcus Knuth.

- Derfor bør man kigge på, hvor disse organisationer får deres støtte fra. Og hvis den kommer fra Danmark, bør man kraftigt genoverveje, om vi skal blive ved med at give denne støtte, tilføjer han.

Der er ni ngo'er med skibe i Middelhavet ud for Libyens kyst. Det er derfra, migranter og flygtninge fra Afrika, Mellemøsten og Asien står til havs med kurs mod Europa. Alene sidste år rundede tallet 181.000.

Ifølge Berlingskes oplysninger får kun én af organisationerne dansk støtte. Det er Red Barnet, hvor tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt er international direktør.

Generalsekretæren i den danske afdeling, Jonas Keiding Lindholm, mener, at Ventres kritik "rammer fuldstændig forbi".

- Der er ingen sammenhæng mellem vores indsatser og menneskesmugling. Det viser flere studier, siger han.

Han understreger, at den danske støtte ikke går til Red Barnets havredning på Middelhavet.

Ifølge en rundspørge, som Berlingske har foretaget blandt partiernes udlændingeordførere, er det kun Dansk Folkeparti, der støtter Venstres kritik af ngo'erne.

Dansk Folkeparti vil ligefrem forbyde dem i at operere i Middelhavet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.