Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstre vil skærpe adgangskrav til gymnasierne

Hvis det står til Venstre, skal landets folkeskoleelever i fremtiden opnå mindst et fire-tal på karaktersedlen fra folkeskolen i dansk og matematik for at kunne komme på gymnasiet.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Regeringen har varslet, at det er tid til en reform af gymnasierne, og som led i det store eftersyn af uddannelsessystemet opstiller Venstre på forhånd en række grundkrav, skriver Jyllands-Posten.

Ifølge partiet ender for få gymnasieelever med en videregående uddannelse, og i foråret viste en opgørelse, at markant flere end tidligere har behov for at supplere studentereksamenen med ekstra fag for at komme videre i systemet.

Det er en torn i øjet på Venstres forskningsordfører, Esben Lunde Larsen (V), der er sat i spidsen for at udforme Venstres nye gymnasiepolitik.

»Vi lader unge gå igennem en ungdomsuddannelse, hvor de reelt ikke har de kompetencer, de skal have for at komme videre i systemet,« siger han til avisen.

Venstre vil blandt andet skærpe adgangskravene, så der skal stå mindst et fire-tal på karaktersedlen fra folkeskolen i dansk og matematik.

Derudover vil partiet rydde op i antallet af studieretninger og taler for en tilbagevenden i stil med den gamle sproglige og matematiske linjeinddeling på gymnasierne, som VK-regeringen selv afskaffede i 2005, skriver Jyllands-Posten.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.