Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstre vil sende flygtninge hjem selv om de bidrager

Flere østeuropæere forlader danske job. Flygtninge erstatter dem i stigende grad, viser undersøgelse.

Flere østeuropæere forlader danske job. Flygtninge erstatter dem i stigende grad, viser undersøgelse.
Flere østeuropæere forlader danske job. Flygtninge erstatter dem i stigende grad, viser undersøgelse.

Danske virksomheder skal nok klare sig, selv om politikerne skulle blive enige om et såkaldt paradigmeskift i udlændingepolitikken, der vil betyde, at flygtninge skal sendes hjem, når der er fred i deres land.

Sådan lyder vurderingen fra Venstres udlændingeordfører, Marcus Knuth, efter at Berlingske mandag kan fortælle, at flygtninge i stigende grad erstatter østeuropæere på det danske arbejdsmarked.

»Hvis flygtninge kan bidrage, er det kun positivt. Men det ændrer ikke på, at så snart der er fred i flygtninges hjemland, så skal de tilbage igen,« siger Marcus Knuth.

»I den periode, de er her, inden de skal tilbage til deres hjemland, ser vi gerne, at de i videst muligt omfang er selvforsørgende,« siger han.

Berlingskes artikel er baseret på en undersøgelse fra Nykredit.

Ifølge undersøgelsen er situationen i øjeblikket den, at den udenlandske arbejdskraft fra tredjelande for første gang stiger mere end den fra EU-landene.

Nykredit har undersøgt udviklingen i beskæftigelsen for udenlandske statsborgere i Danmark på baggrund af tal fra Jobindsats.

Den kommer, samtidig med at politikerne i blå blok diskuterer, hvordan de kan ændre reglerne. Målet er, at flygtninge med midlertidig opholdstilladelse bliver sendt hjem, når der er fred i hjemlandet.

Marcus Knuth tror dog ikke, at det vil blive et problem for de danske virksomheder, hvis det lykkes politikerne at sende de pågældende flygtninge, primært syrere, hjem.

»Andelen af flygtninge, der er ude på arbejdsmarkedet, er heldigvis stigende. Men så stor en andel af arbejdsmarkedet udgør de heller ikke,« siger han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.