Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstre vil privatisere del af Danske Spil

Det er ikke en statslig opgave at drive et spilleselskab, mener Venstre, der vil sælge en del af Danske Spil.

Venstre vil privatisere en del af Danske Spil. Det siger erhvervsskatteordfører Mads Rørvig (V), efter det delvis statsejede selskab er kommet i modvind.

Politiken skriver lørdag, hvordan Danske Spil af konkurrencemæssige årsager følte sig nødsaget til at droppe en række ansvarlighedstiltag.

Den del af Danske Spil, som hedder Danske Lotteri Spil, vil Venstre lade køre videre som hidtil. Overskuddet herfra går til det frivillige foreningsliv. Det er derimod den del af virksomheden, der hedder Danske Licens Spil, som ifølge Mads Rørvig skal sælges.

»Lad os sælge den del, for det giver ingen mening at have det som et statsligt selskab. Jeg mener ikke, at staten bør drive sådan et spilleselskab, der ikke kommer civilsamfundet til gode,« siger Mads Rørvig.

Han håber, at de øvrige partier i blå blok støtter forslaget.

»Det er et marked, som er vokset globalt set, og eksperter siger, at man kan få fire milliarder kroner for den del, vi ønsker at sælge. Vi går jo ikke glip af indtægter fremadrettet, fordi det vil skulle betale skat præcis som Unibet og alle de andre på markedet gør i dag,« siger Mads Rørvig.

Han mener, at hvis man sælger den pågældende del af Danske Spil, så løser man automatisk de problemer, som Politiken beskriver.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.