Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstre vil isolere radikaliserede fanger

Indsatte med radikaliseret adfærd skal isoleres på særlige afdelinger i danske fængsler, foreslår Venstre. Det sker, efter Kriminalforsorgen på to år har modtaget 39 indberetninger om indsatte med mistænkelig, ekstremistisk adfærd.

Indsatte, der udviser radikaliserende adfærd i fængslerne, skal isoleres på særlige afdelinger på linje med rockere og andre fanger, der er i stand til at påvirke andre. Det foreslår Venstre i sit radikaliseringsudspil, fortæller partiets integrationsordfører, Martin Geertsen (V):

»Det kan ikke nytte noget, at vi har radikaliserede mennesker i fængslerne, som i virkeligheden kan sidde der og gøre endnu flere mennesker endnu mere radikaliseret. Det er et kæmpemæssigt problem, fordi at bare en enkelt radikaliseret er i stand til at lave en ubodelig skade på både samfund og mennesker - det har vi jo set i Paris her for nylig,« siger Martin Geertsen med henvisning til terrorangrebet mod det franske satiremagasin Charlie Hebdo.

Berlingske skriver lørdag, at Kriminalforsorgen i løbet af to år har modtaget 39 indberetninger om fanger, der udviser bekymrende, ekstremistisk adfærd. Indberetningerne stammer fra medarbejderne, og langt de fleste af dem drejer sig om islamisk ekstremisme, oplyser forsorgsfuldmægtig i Kriminalforsorgen Marie Louise Jørgensen til avisen.

Martin Geertsen kalder de 39 indberetninger, der er kommet siden november 2012, for »et alarmerende højt tal«:

»Det er rigtig mange - også set i forhold til, at vi har haft 110 mennesker, der er rejst ud af landet for at kæmpe på Islamisk Stats (IS) side. Og enhver, der bliver radikaliseret i det her land, er jo en for mange,« siger han.

De fængselsansattes fagforening er også opmærksom på problemet, oplyser forbundssekretær René Larsen til Berlingske. Han er godt klar over, at »der har været episoder«, men de nye tal fra Kriminalforsorgen kommer alligevel bag på ham.

»Hvis det er indberetninger, hvor man mener, der ligefrem er en risiko for islamisering, er det faretruende mange,« siger han til avisen.

Regeringen har i sin indsats mod radikalisering og ekstremisme meddelt, at der er »behov for at styrke indsatsen i Kriminalforsorgen, idet klienter i Kriminalforsorgens institutioner også kan være særligt sårbare over for radikalisering«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.