Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstre vil ikke diktere frikadeller i institutioner

Det er forældrene, der skal beslutte, om der serveres svinekød eller ej i institutioner, lyder det fra Venstre

Randers: Politikerne skal ikke blande sig i, om der skal frikadeller eller ej på menuerne i landets daginstitutioner.

Sådan lyder det fra børne- og undervisningsordfører Anni Matthiesen (V), der er uenig med Dansk Folkeparti og sine egne partifæller i byrådet i Randers.

Her har et flertal bestående af Dansk Folkeparti og Venstre besluttet, at svinekød skal være obligatorisk i kommunens daginstitutioner.

- Jeg går ind for frihed - ikke tvang, og det skal være op til de enkelte institutioner at tage stilling til, hvad børnene skal spise, siger Anni Matthiesen.

Hun har dermed et andet syn på sagen end partifællerne i byrådet i Randers.

- Det er så deres valg at gøre det. Jeg mener, det er noget, man skal finde ud af lokalt i institutionerne. Så jeg kan kun undre mig, siger Anni Matthiesen.

Dermed ligger hun helt på linje med formand for Forældres Landsforening (FOLA) Dorthe Boe Danbjørg, der kalder det "uhørt", at Dansk Folkeparti vil blande sig i maden i institutionerne.

- Vi har et nærdemokrati med lokale forældrebestyrelser til at tage sig af den slags. Vi ser, at menuerne i institutionerne bliver en brik i et værdipolitisk spil.

- I stedet burde politikerne koncentrere sig om noget helt andet, nemlig normeringer, fysiske forhold, gode arbejdsbetingelser og muligheden for videreuddannelse for pædagogiske medarbejdere, siger forældreforeningens formand.

Hun siger, at der er institutioner, hvor man lokalt har besluttet ikke at servere svinekød ud fra en "pragmatisk tankegang".

- Her handler det ikke om ideologi, men om hvad der er praktisk. Hvis størstedelen ikke spiser svinekød, så siger man rent fornuftsmæssigt, at så serverer vi det ikke her, siger Dorthe Boe Danbjørg, der ikke mener, det er et problem.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.