Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstre vil have justitsministeren på banen

Venstres retsordfører undrer sig over, at regeringen ikke vil diskutere Henrik Sass Larsens kritik af Politiets Efterretningstjeneste.

Regeringen bør forholde sig til den kritik af Politiets Efterretningstjeneste (PET), som Socialdemokraternes gruppeformand Henrik Sass Larsen rejser i en artikel i dagbladet Information i dag. Det mener Venstres retsordfører Karsten Lauritzen, der opfordrer justitsminister Morten Bødskov (S) til at rykke ud med en forklaring på, hvad der er op og ned i den mere end et år gamle sag om, at Henrik Sass Larsen ikke ville kunne sikkerhedsgodkendes.

- Hele den her sag har været muggen fra starten. Og Henrik Sass Larsen brænder åbenbart stadig inde med noget kritik af PET, som måske kan være berettiget. Det bør justitsministeren svare offentligheden på, om det er, siger Karsten Lauritzen.

I dagens Information betegner Henrik Sass Larsen det notat, som PET udarbejdede om ham som "rystende ringe", og han beskylder PET for at agere både lovgivende, udøvende og dømmende magt på samme tid.

- De lægger rammerne for, hvad de vil registrere, og hvad de synes er vigtigt. PET træffer også konklusionen om, hvad der er sket, og hvad karakteren af det har været. Og det er også PET, der udmåler straffen. Det er jo ret vildt, siger Henrik Sass Larsen til Information.

I Venstre undrer Karsten Lauritzen sig over, at Henrik Sass Larsen tilsyneladende kæmper en ensom kamp for, at rette op på den uretfærdighed, han mener, at han har været udsat for.

- Hvis der er tale om et principielt problem, så undrer det mig, at regeringen ikke gør noget ved det. Vi diskuterer i øjeblikket ny lovgivning for PET, og hvis
man mener, der skal være mere retssikkerhed i forbindelse med
sikkerhedsgodkendelser - så bør man gøre noget ved det, siger Karsten Lauritzen.

Han understreger, at Venstre gerne vil diskutere emnet.

- Jeg synes sådan set, at Sass Larsen rejser nogle væsentlige
kritikpunkter, som regeringen kunne tage og adressere. Vi vil gerne være med
til diskutere dem, siger Karsten Lauritzen.

Han mener at justitsministeren bør tage bladet fra munden.

- Når man læser artiklen i Information får man nærmest indtryk af, at det er PET og departementschefen, der styrer Justitsministeriet og ikke justitsminister Morten Bødskov.
Den her sag har haft stor bevågenhed i offentligheden, så det ville være klogt, hvis justitsministeren gik ud og
forklarede sig, siger Karsten Lauritzen.

Justitsminister Morten Bødskov ønsker imidlertid ikke at udtale sig.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Politisk Morgenpost
  • Analyser & Perspektiv
  • Den Politiske Puls
  • Indeks