Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstre vil have flere statslige job i provinsen

Som en del af et nyt udspil vil Venstre lave en strategi for aktivt at flytte statslige arbejdspladser til landdistrikterne. Geodatastyrelsen står først i køen.

Som en del af sit landdistriktsudspil vil Venstre have en strategi for aktivt at udflytte statslige arbejdspladser til landdistrikterne. Centraliseringen i hovedstaden er både dyr og ineffektiv, lyder det fra partiet.

»Hver gang styrelser har skullet lave noget for en hvilken som helst regering, så er det per automatik blevet placeret i København. Det er bare langt fra hensigtsmæssigt. Det er eksempelvis det dyreste sted, vi kan drive de her statslige arbejdspladser fra,« siger ordfører for landdistrikter og øer Thomas Danielsen (V).

Venstre mener dog ikke, at det er de statslige arbejdspladser, der skal drive udviklingen i landdistrikterne. Den opgave skal stadig primært løses af private. Men det offentlige spiller en væsentlig rolle.

»Vi ved, at vi kan få Danmark til at køre længere på literen, blandt andet ved at huslejen er billigere, og vi får mere loyale medarbejdere, hver gang vi har flyttet arbejdspladser ud. Det handler også om et Danmark i balance,« siger Thomas Danielsen.

Venstre foreslår helt konkret, at der skal udarbejdes en strategi for en aktiv udflytning af statslige arbejdspladser med det formål at følge op på VK-regeringens udflytninger af blandt andet Skat, Den Digitale Tinglysning og Sikkerhedsstyrelsen.

»Skats udflytning til Ringkøbing har været en stor succes. Vi fik effektiviseret de opgaver, vi arbejdede med, med 70 procent. Altså, man tror jo, det er løgn. Der er meget få arbejdspladser, jeg ikke kunne forestille mig, at man kunne flytte ud. Helt konkret peger vi på Geodatastyrelsen, der kunne ligge i Nordjylland, hvor man også har uddannelsen. Der er ingen god grund til, at den ligger i København,« siger Thomas Danielsen.

For at få en strategi i gang vil Venstre lave en arbejdsgruppe bestående af ministre, der skal være med til at indstille de arbejdspladser, som det giver bedst mening at flytte ud i landet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.