Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstre vil finde nye penge til politiet

Der skal nye penge på bordet til politiet, fastslår Venstre i kølvandet på ny kritik af myndigheden i forbindelse med terrorsagen.

Det skal være slut med lappeløsninger og halve bevillinger til politiet. Det fastslår Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen (V), efter nye oplysninger tyder på, at betjente ikke var klædt godt nok på, da der var terrorangreb i København i midten af februar.

En af de to betjente, der natten til 15. februar blev såret af Omar El-Hussein i Krystalgade, havde ikke fået den fornødne træning med den MP5-maskinpistol, betjentene var bevæbnet med den aften, fremgår det af en aktindsigt TV2 Nyhederne har fået.

Karsten Lauritzen frygter, at regeringen kan være med til at holde den slags problemer i live.

»Jeg er bekymret for, at regeringen med sin finansieringsmodel kan være med til at forårsage, at betjente ikke får den fornødne skudtræning og de nødvendige veste, når man kun ønsker at gennemføre en begrænset bevilling til politiet,« siger Karsten Lauritzen.

»Og hvis man så vil gennemføre den bevilling, så vil man finansiere det fra andre områder fra politiet, der dermed mister vigtige ressourcer,« siger Karsten Lauritzen.

Det ventes, at politiet og myndighederne fremlægger en redegørelse af forløbet i begyndelsen af maj, og den afventer man fortsat med spænding hos Venstre.

»Politiet skal svare på en række ting i den redegørelse, og den venter vi på i spænding. Men vi er stadigvæk mest bekymret for, at der i fremtiden ikke vil være ressourcer nok. Der er behov for at finde nye penge til politiet,« siger Karsten Lauritzen.

»Vi er i Venstre optaget af at lære af, hvad der gik galt, så vi står bedre rustet til at forebygge og forhindre terrorangreb i fremtiden,« siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.