Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstre vil diskutere kontanthjælp med regeringen

Det er på høje tid, at regeringen præsenterer et udspil til en kontanthjælpsreform. Det siger Venstre, der erkender, at den borgerlige regering ikke gjorde nok i sin tid på området.

- Jeg synes, det er skræmmende tal, der viser, at det for alt for mange danskere ikke kan betale sig at arbejde. Det system, vi har skruet sammen i dag, betyder, at rigtig mange danskere ikke har en motivation til at tage et arbejde.

Sådan siger Venstres gruppeformand, Kristian Jensen (V), i kølvandet på Dansk Arbejdsgiverforenings (DA) arbejdsmarkedsrapport, der viser, at Danmark er det land, hvor det bedst kan betale sig ikke at arbejde i forhold til Sverige, Tyskland, Holland og Storbritannien.

Rapportens konklusion får Venstre til at kræve regeringen i arbejdstøjet:

- Tallene gør, at vi forøger vores krav til, at regeringen kommer i gang nu. Vi har præsenteret vores ønsker tilbage i september sidste år, og har sådan set bare ventet på, at regeringen internt bliver enige om, hvad den vil spille ud med på kontanthjælpsområdet, siger Kristian Jensen.

Venstre mener, at man blandt andet skal kigge på, hvilken ydelse unge, der hverken er fyldt 30 år eller har børn, skal have. Det tidligere regeringsparti mener desuden, der skal ses på, hvorvidt flere unge skal pålægges at tage en uddannelse, hvis de vil have penge fra det offentlige.

- Det er nogle af de ting, vi fra Venstres side gerne vil pege på, siger Kristian Jensen.

Spørgsmål: Gjorde I nok på området i de 10 år, I selv havde magten?

- Jeg tror altid, man kan sige, at man kunne have gjort mere. Men vi har faktisk gjort en del for hele tiden at bruge arbejdsmarkedssystemet til at motivere og uddanne, og gennem flere år lavede vi også reformer, der stiller stadig stigende krav. Men nu kan vi bare se, at det, der er gjort, ikke er nok. Derfor er den kontanthjælpsreform, vi allerede talte om under VK-regeringen, bydende nødvendig, siger Kristian Jensen.

Lørdag præsenterede Enhedslisten en række forslag til en kontanthjælpsreform. Venstre mener, at Enhedslistens ønsker, hvis de realiseres, gør problemerne endnu større:

- Det er krav, der gør, vi kommer længere væk fra, at det kan betale sig at arbejde, siger Kristian Jensen.

Regeringen forventes at præsentere sit udspil til en kontanthjælpsreform i løbet af kort tid.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.