Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstre: SU-nedskæring er vores politik

Mens SFs ungdom kalder tiltaget »bizart«, glæder Venstre sig over regeringens planer om at beskære SUen.

En femårig uddannelse skal gennemføres på fem år, og derfor skal man kun have SU i den normerede tid.

Det er meldingen fra Venstres SU-ordfører, Mads Rørvig, som glæder sig over, at regeringen ifølge Politikens oplysninger er klar til at beskære eller helt fjerne støtten til det såkaldte fjumreår, der giver studerende mulighed for at forlænge uddannelsen.

- Det er jo vores gamle forslag, så jeg er glad for, at regeringen vil føre vores reformpolitik. Da vi foreslog det, blev vi hældt ned af brættet af Socialdemokraterne, SF og de Radikale, men jeg er bare glad for, at de har flyttet sig, så vi kan få de studerende til blive hurtigere færdig med studiet, siger Mads Rørvig.

Han understreger, at fjernelsen af fjumreåret kun er en mindre del i den større SU-reform. Men han er overbevist om, at det er et element, der vil få en umiddelbar effekt og skabe en kulturændring blandt de studerende, så de kommer hurtigere gennem studiet.

SFU: Tiltag med social slagside

Hos regeringspartiet SFs ungdomsafdeling, SFU, er begejstringen over SU-nedskæringen imidlertid til at overse. Formand Gry Möger Poulsen mener, at regeringen hellere bør styrke kvaliteten på uddannelserne, hvis målet er at få de studerende til at gennemføre studierne på kortere tid.

- Regeringen vil gerne have flere unge til at tage en uddannelse, men gør det nu sværere for os. Det virker noget bizart set i lyset af målsætningen om at skabe den »den dygtigste generation nogensinde«. Det her er et skridt i den modsatte retning og det har tilmed en social slagside, siger SFU-formanden i en pressemeddelelse.

Ifølge Politiken vil regeringen præsentere sit oplæg til en SU-reform i løbet af foråret. Foreløbig vil regeringspartierne ikke kommentere avisens oplysninger.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.