Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstre stemmer for finansloven

Folketingets største oppositionsparti har besluttet at lægge stemme til finansloven for 2013. Lars Løkke Rasmussen er dog langt fra begejstret for aftalen.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, er langt fra begejstret for finanslovsaftalen, men stemmer alligevel for.
Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, er langt fra begejstret for finanslovsaftalen, men stemmer alligevel for.

Selv om regeringen har indgået den samlede finanslovsaftale med Enhedslisten, vil Venstre stemme for næste års finanslov, når den inden jul skal stemmes igennem i Folketinget.

Det siger Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen.

- Vi har sagt, at hvis regeringen har sit parlamentariske grundlag på plads, så stemmer vi - som traditionen sig hører og bør - for den samlede aftale, siger han.

Lars Løkke Rasmussen er dog langt fra begejstret for aftalen.

- Det endte desværre nedslående og trøstesløst med en finanslovsaftale, der muligvis skaber en form for parlamentarisk borgfred for regeringen, men som slet ikke tager hånd om Danmarks reelle udfordringer, siger han.

Forlod forhandlinger

Venstre var flere gange inviteret til forhandlingsbordet i Finansministeriet, men forlod endegyldigt finanslovsforhandlingerne, da de blev stillet over for et ultimatum af regeringen, der krævede, at Venstre accepterede at skrotte fedt- og sukkerafgiften ved blandt andet at hæve bundskatten og sænke personfradraget. Et ultimatum, som Venstre afviste.

Ifølge Lars Løkke Rasmussen var regeringen dog aldrig klar til at lande en aftale med Venstre. Man ville blot bruge partiet til at presse Enhedslisten, lyder det fra Løkke.

- Jeg havde egentlig i en periode en fornemmelse af, at regeringen var til noget, men jeg må også sige, når jeg nu ser forløbet bagefter, at det aldrig rigtig har været situationen, siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.