Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstre ser potentiale i flere udflytninger af statsjob

Trods store udflytningsrunder er statslige arbejdspladser fortsat skævt fordelt, mener V.

WUNDERKIND - Landdistrikternes Fællesråd holder møde i Landstingssalen på Christiansborg. 27. februar 2017.
WUNDERKIND - Landdistrikternes Fællesråd holder møde i Landstingssalen på Christiansborg. 27. februar 2017.

Regeringen har ikke aktuelle planer om at flytte flere statslige arbejdspladser ud, før de igangværende udflytninger er på plads.

Men der er bestemt potentiale for yderligere udflytninger, mener Venstres ordfører for landdistrikter, Thomas Danielsen.

»Det er der da« siger han.

»Vi er ikke færdige med dem, vi er i gang med. Det lader vi lige lande. Og så er det klart, at der stadigvæk er en stor skævvridning i forhold til, hvor de statslige arbejdspladser er placeret.«

Dermed er Danielsen på linje med formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, der mener, at udflytning af statslige arbejdspladser er et vigtigt redskab til at skabe vækst i hele Danmark.

Damsgaard er skuffet over, at erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) siger, at han ikke kan se potentialet for yderligere store udflytninger af statslige arbejdspladser.

»Det skal også være fagligt forsvarligt,« lyder Jarlovs begrundelse i et interview med netmediet Finans.

»Det er rigtig vigtigt, at hovedstaden også trives, og at alt ikke flytter ud.«

Til det siger Thomas Danielsen:

»Det er rigtig nok, at der ikke er nogen lige nu. Men det betyder ikke, at der er lukket for tid og evighed. Det er der bestemt ikke.«

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.