Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstre ser positivt på 37 timers skoleuge

Karen Ellemann (V) ser muligheder i regeringens forslag om 37 timers ugentlig undervisning i folkeskolen. Blandt andet giver de mange timer mulighed for at give danske skoleelever et tredje fremmedsprog, mener hun.

Fra flere sider bliver regeringens folkeskoleudspil kritiseret, inden det er blevet præsenteret officielt. Hos Venstre ser man imidlertid positivt på flere elementer, navnlig muligheden for at give danske elever bedre sprogkundskaber.

- Vi er meget glade for, at regeringen nu vil sætte ind med engelsk fra 1. klasse. Danmark halter bagefter, når det kommer til andet og tredje fremmedsprog. Vi er et lille sprogområde og i konstant samhandel med udlandet, og for at det fortsat skal være succesrigt, skal kommende generationer også mestre fremmedsprog, siger Karen Ellemann.

Derfor vil venstre gøre andet sprog obligatorisk mellem 4. og 6. klasse, og alle skoler skal have mulighed for tredje fremmedsprog mellem syvende til niende klasse. De 37 timer, som regeringen ønsker i skoleskemaet, skaber plads til det ekstra fremmedsprog, mener Karen Ellemann.

- Hele udspillet bunder i, at vi får flere timer til rådighed. For udskolingselever betyder det, at man tilbringer 37 timer om ugen på skolen, og det rummer plads til, at man kan få et tredje fremmedsprog, siger hun.

Hun understreger dog, at alle 37 timer ikke skal foregå som klassisk klasseundervisning:

- Det vigtigt at vi i Danmark giver den en skalle med hensyn til sprog, men vores udgangspunkt er, at 37 timer ikke skal være 37 timer klassisk kateterundervisning. Der skal være en langt større vekselvirkning mellem teori og praksis. Virkeligheden skal komme tættere på folkeskolen og omvendt.

Den ekstra tid i skolen, må dog ikke blive på bekostning af foreningslivet, understreger Karen Ellemann. Derfor vil Venstre gå til forhandlingerne med et ønske om, at der også bygges bro til det frie foreningsliv.

Regeringen forventes at fremlægge hele udspillet til folkeskolereformen tirsdag. Den del af udspillet, der lægger op til, at danske skolebørn skal have længere skoledage, kom allerede frem i den forløbne uge i Berlingske.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Politisk Morgenpost
  • Analyser & Perspektiv
  • Den Politiske Puls
  • Indeks