Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstre ryster på hovedet af Camerons tale

Storbritanniens premierminister, David Cameron, er på vildspor med sin EU-tale, lyder det fra Venstre.

Venstres EU-ordfører Lykke Friis er alt andet end tilfreds med David Camerons beslutning om at sende Storbritanniens EU-medlemskab til folkeafstemning.
Venstres EU-ordfører Lykke Friis er alt andet end tilfreds med David Camerons beslutning om at sende Storbritanniens EU-medlemskab til folkeafstemning.

De enkelte EU-lande kan ikke specialdesigne deres EU-medlemskab, mener Venstre, efter Storbritanniens premierminister, David Cameron, onsdag morgen holdt sin længe ventede EU-tale, hvor han blandt andet gjorde det klart, at han ønsker en genforhandling af det britiske EU-medlemskab, og at han i næste regeringsperiode vil afholde en folkeafstemning, hvor briterne skal sige »ja« eller »nej« til EU.

- David Camerons tale kan lyde besnærende, for hvem vil ikke gerne kunne tilpasse sit EU-medlemskab, så det lige præcis flugter med ens nationale prioriteter og giver konkurrencefordele til erhvervslivet?, spørger EU-ordfører Lykke Friis (V), der dog peger på flere problemer med den model.

- Problemet er bare, at det ikke kan lade sig gøre i den politiske virkelighed. Hvis alle lande pludselig skulle til at specialdesigne deres medlemskab, ville EUs altafgørende vækstmotor, det indre marked, hurtigt bryde sammen, siger Lykke Friis.

- David Cameron er på vildspor, og hans vej ender desværre blindt. For hvorfor skulle de andre lande tilbyde Cameron en bedre aftale, end den de selv har? Cameron risikerer at komme tomhændet hjem og må så afholde en afstemning, han formodentlig vil tabe. Det er den sikre vej til en britisk udmeldelse af EU, og det vil skabe usikkerhed for britisk erhvervsliv de næste mange år, siger Lykke Friis.

Også Socialdemokraterne advarer briterne mod at trække sig ud af EU.

- Det er mit håb, at Storbritannien forbliver i EU. Det vil ikke være i hverken Storbritanniens eller EUs interesse, hvis de forlader samarbejdet, siger EU-parlamentariker Dan Jørgensen (S).

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.